Jahodový zákusok
Jahodový tunel s tvarohom a mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jahody sú aktuálne a tak ponúkam túto dobrotu.
16 porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Postupne pridávame preosiaty práškový a vanilínový cukor a na vysokých otáčkach mixéra vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtku, po častiach vlejeme olej a krátko premiešame. Nakoniec zašľaháme na malých otáčkach mixéra preosiatu múku spojenú s jahodovým pudingom v prášku.
- Plech 29x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
- Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a rozkrojíme ho na väčšiu a menšiu časť korpusu (aká je veľká forma na srnčí chrbát). Formu vyložíme fóliou na potraviny a uložíme väčšiu časť korpusu. Tvaroh, mascarpone a vanilínový cukor spolu zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu a spojíme s tvarohom a mascarpone.
- Korpus naplníme polovicou krému, zatlačíme jahody a potrieme zvyškom krému.
- Navrch položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí vyklopíme z formy a stiahneme fóliu na potraviny. Ozdobíme podľa seba alebo posypeme práškovým cukrom.
- Dobrú chuť.