Jahodový zákusok

Jahodový tunel s tvarohom a mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jahody sú aktuálne a tak ponúkam túto dobrotu.

16
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Postupne pridávame preosiaty práškový a vanilínový cukor a na vysokých otáčkach mixéra vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne zašľaháme po jednom žĺtku, po častiach vlejeme olej a krátko premiešame. Nakoniec zašľaháme na malých otáčkach mixéra preosiatu múku spojenú s jahodovým pudingom v prášku.
  3. Plech 29x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút.
  5. Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravené suroviny na plnku.
  6. Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie a rozkrojíme ho na väčšiu a menšiu časť korpusu (aká je veľká forma na srnčí chrbát). Formu vyložíme fóliou na potraviny a uložíme väčšiu časť korpusu. Tvaroh, mascarpone a vanilínový cukor spolu zmiešame. Želatínu pripravíme podľa návodu a spojíme s tvarohom a mascarpone.
  7. Korpus naplníme polovicou krému, zatlačíme jahody a potrieme zvyškom krému.
  8. Navrch položíme druhú časť korpusu, zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  9. Po stuhnutí vyklopíme z formy a stiahneme fóliu na potraviny. Ozdobíme podľa seba alebo posypeme práškovým cukrom.
  10. Dobrú chuť.