Jahodový rez s pudingom a so želatínou fotorecept
Foto: olinecka
Je sezóna jahôd, o chvíľu bude aj ďalšie ovocie, ktoré sa dá obmieňať, tak ponúkam koláčik, ktorý poteší.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
170 g |
|
170 g |
|
100 ml |
|
100 ml vlažné |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
3 PL preosiate |
|
Plnka: | |
1 l |
|
3 bal. |
|
5 PL |
|
150 g čerstvé |
|
štipka |
|
Jahodová želatína: | |
400 ml (alebo džús) |
|
300 ml studená |
|
2 bal. (alebo Zlatý klas) |
|
Okrem toho: | |
podľa potreby |
|
(alebo iné ovocie podľa sezóny) |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, postupne pridávame štipku soli, striedavo vlažné mlieko, olej. Múku, kakao preosejeme, pridáme prášok do pečiva a zmiešame. Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
-
2
V troche mlieka rozhabarkujeme jahodový puding v prášku. Zvyšok mlieka, cukor, štipku soli dáme variť, po zovretí mlieka vlejeme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý puding, do ktorého za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky. Z korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a po celom korpuse urobíme dierky, viď foto.
-
3
1/2 pudingovej plnky nanesieme na korpus a rozložíme piškóty.
-
4
Na piškóty rozotrieme zbytok plnky, poukladáme jahody, ktoré prekrojíme.
-
5
Urobíme želatínu - sirup, vodu dáme do misy, v troche vody rozhabarkujeme Zlatý klas a uvaríme želé. Alebo želatínu v prášku pripravíme podľa návodu na obale. Želatínu nanesieme na jahody a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči prajem pekný deň.
Môžeš rozpustiť čokoládu a pridať do cesta ďakujem za príjemný komentár.