Jahodový cheesecake
Jahodový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Milujete jahody? Ak áno, upečte si skvelý svieži jahodový cheesecake.
16 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Jahody umyjeme, pokrájame a dáme variť s 50 ml vody. Povaríme cca 5 minút a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pyré rozdelíme na dve polovice. Jednu použijeme do krému a druhú polovicu do želé.
Sušienky s roztopeným maslom pomelieme. Vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Zmes pozatláčame pohárom na dno formy. Dáme zapiecť na 5 minút do rúry. Predpečený korpus necháme chvíľočku vychladnúť a nalejeme naň plnku.
- Plnka: Jahodový tvaroh, mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor, vajíčka a Zlatý klas vymiešame. Takto pripravenú plnku rozdelíme na dve polovice.
- Do jednej polovice primiešame časť rozvarených rozmixovaných jahôd. Na predpečený korpus najskôr nalejeme plnku bez jahodového pyré a na to nalejeme druhú časť s jahodovým pyré.
Dáme piecť do rúry na 160 °C na cca 50-60 minút. Treba si sledovať. Keď začnú hnednúť okraje a stred sa ešte trasie, cheesecake je hotový. Vyberieme z rúry a necháme na linke úplne vychladnúť.
- Želé: Druhú časť jahodového pyré nalejeme do odmerky a dolejeme vodou tak, aby sme mali 500 ml jahodovej tekutiny. Práškovú želatínu zmiešame s cukrom, vsypeme do jahodovej tekutiny a dáme variť. Varíme 1 minútu podľa návodu na obale želatíny. Potom želé vylejeme na vychladený cheesecake.
- Cheesecake odložíme do chladničky na pár hodín, najlepšie z večera do rána.
- Potom odstránime obruč z formy aj papier na pečenie. Cheesecake ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť.