Foto: michalina
Veľmi jednoduchý a lahodný koláčik.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1/2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
500 g |
|
4 PL |
|
125 g |
|
|
|
2 tégliky |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín si vymiešame cesto. Rozdelíme ho na polovice. Do jednej dáme kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme najprv biele cesto a potom hnedé.
- 2
Na cesto poukladáme kúsky jahôd (jahody som si trošku poprášila hladkou múkou, aby mi neklesli na spodok cesta). Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov( aspoň v mojej rúre vo vašej možno viac možno menej ).
- 3
Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh (cukor dávam, keď varím zlatý klas). Do plnky môžeme pridať aj pár kvapiek rumu ale to už je na Vás.
- 4
Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.
- 5
Rozpustíme si nad parou čokoládu a potom do nej primiešame kyslé smotany a natrieme na plnku. Natieram lyžicou a potom urobím vzor vidličkou.
- 6
Koláčik dáme na pár hodín do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@cesminaz veru rozplyva sa na jazyku :)
@mesiar50 dufam ze bude chutit :)
@stacy77777 dakujem :)