Jahodovo-tvarohový koláč

michalina - fotkamichalina, 7. apríla 2013
Jahodovo-tvarohový koláč
Foto: michalina

Veľmi jednoduchý a lahodný koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 ks
1 hrnček
1 ks
1/2 hrnček
1 hrnček
2 hrnčeky
1 ks
2 PL
Plnka:
500 ml
2 ks
500 g
4 PL
125 g
2 tégliky
150 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vymiešame cesto. Rozdelíme ho na polovice. Do jednej dáme kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme najprv biele cesto a potom hnedé.

  2. 2

    Na cesto poukladáme kúsky jahôd (jahody som si trošku poprášila hladkou múkou, aby mi neklesli na spodok cesta). Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov( aspoň v mojej rúre vo vašej možno viac možno menej ).

  3. 3

    Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh (cukor dávam, keď varím zlatý klas). Do plnky môžeme pridať aj pár kvapiek rumu ale to už je na Vás.

  4. 4

    Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.

  5. 5

    Rozpustíme si nad parou čokoládu a potom do nej primiešame kyslé smotany a natrieme na plnku. Natieram lyžicou a potom urobím vzor vidličkou.

  6. 6

    Koláčik dáme na pár hodín do chladničky.

Diskusia k receptu

cesminaz
Naozaj pekny kolacik,viem si zivo predstavit jeho chut mnam :-)
livuska124
Ďakujem za recept!!! Už ho idem robiť druhýkrát v priebehu jedného mesiaca :) je výýbornýýýý :)
mgriandr
Tento koláč je ozaj výýýbornýýý. Svedčí o tom aj fakt, že moja dnes už 17ročná dcéra si ho "objednáva" na akúkoľvek oslavu odvtedy, čo sme ho 1x ochutnali (sú to možno aj 2 roky). Nemá rada žiadne krémové zákusky, penové vyslovene neznáša, na orechy má alergiu. Dlhé roky bola jej favoritom "obyčajná" piškótová bábovka, ktorá plnila funkciu narodeninovej torty. Z top pozície ju však vytlačil tento zázrak. Robím ho však nielen v jahodovej verzii, ale aj s ríbezľami, či mrazeným ovocím - lesná zmes. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia