Jahodovo-tvarohový koláč

Autor receptu: michalina

Veľmi jednoduchý a lahodný koláčik.

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín si vymiešame cesto. Rozdelíme ho na polovice. Do jednej dáme kakao. Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme najprv biele cesto a potom hnedé.
  2. Na cesto poukladáme kúsky jahôd (jahody som si trošku poprášila hladkou múkou, aby mi neklesli na spodok cesta). Pečieme cca 20 min pri teplote 180 stupňov( aspoň v mojej rúre vo vašej možno viac možno menej ).
  3. Z mlieka a zlatého klasu si uvaríme hustý puding, ešte do teplého vmiešame maslo necháme vychladnúť a potom primiešame tvaroh (cukor dávam, keď varím zlatý klas). Do plnky môžeme pridať aj pár kvapiek rumu ale to už je na Vás.
  4. Plnku natrieme na vychladnuté upečené cesto.
  5. Rozpustíme si nad parou čokoládu a potom do nej primiešame kyslé smotany a natrieme na plnku. Natieram lyžicou a potom urobím vzor vidličkou.
  6. Koláčik dáme na pár hodín do chladničky.