Jahodovo-banánová šťavnatá torta

bzsiska - fotkabzsiska, 18. februára 2017
Jahodovo-banánová šťavnatá torta
Foto: bzsiska

Táto torta je veľmi jednoduchá a chutná. Piekla som ju dcére k narodeninám. Dievčatá si veľmi pochutili a my dospelí tiež. :)

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
2 ks
150 ml
100 ml
200 g
60 g
1 bal
1 bal
250 g
štipka
Plnka:
2 bal
500 ml
100 g
2 väčšie ks
Na ozdobu:
50 g
300 - 400 g (alebo čerstvé)
100 g




Postup

  1. 1

    Korpus je najlepšie upiecť deň vopred. Lepšie sa s ním robí. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva dobre premiešame. Nakoniec dáme prášok do pečiva a premiešame, aby sa dobre rozložil. Cesto dáme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej. Pečieme na 170 stupňov cca 30 minút, záleží od trúby. Žiaľ Korpus sa mi nepodarilo odfotiť. Ale je vďaka tvarohu taký "mokrý" a práve to som chcela. Hotový Korpus bude mať cca 4 cm, takže ak chcete väčšiu tortu, treba upiecť dva. Nám to na malú oslavu úplne stačilo. Po upečení hneď za horúca si Korpus rozrežte niťou a nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Tortu som dokončila na druhý deň. V pol litri mlieka som uvarila z pudingov hustú kašu. Cukor do kaše podľa chuti. Ja som dávala 2 PL. Mala som mrazené jahody a ostalo mi z nich veľa šťavy, tak som namiesto časti mlieka dala tú šťavu (cca 2 dcl). Spravilo to tomu pudingu výbornú jahodovú chuť.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutej masy vmiešame maslo. Niekto možno práve tieto pudingové krémy nemá rád, ale nám fakt chutil v kombinácii s banánmi. Hlavne deti boli nadšené a to maslo sa v tej chuti stratilo. :)

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 3
  4. 4

    Časť krému natrieme na korpus. Banány rozrežeme po dĺžke a poukladáme na krém. Zakryjeme druhou časťou krému a priložíme korpusom. Trochu krému som si nechala pod polevu.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 4
  5. 5

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a Ceru. Tortu polejeme čokoládou a naukladáme jahody.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 5
  6. 6

    Jahody som mala mrazené, keďže nie je sezóna a jahody sú momentálne drahé a ešte nie sú veľmi chutné. Ja som to nakoniec ešte dozdobila šľahačkou, ale bez nej bola torta krajšia. No fantázii sa medze nekladú.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá zvnútra. :) Torta je dosť jednoduchá. Aj ja cukrársky antitalent som ju zvládla. Nie je náročná a je šťavnatá.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

olinecka
Určite bola výborná veď banány,tvaroh ,super!!!!!***
drajan
Naozaj rýchlovka , ktorá vyzerá veľmi dobre a chutne. Krásne vyzdobená, aj oči jedia. Aký priemer tortovej formy bol použitý? dakujem
siisa
Vyzerá veľmi pekne aj na reze ukáže krásne :) super 5*
terinka55
Páči sa mi, pekná, určite aj veľmi chutná tortička. Chválim!
bzsiska
@Drajan (18.2.2017 16:54)

Oo, ďakujem. :) Ja fakt na také veľmi nemám trpezlivosť. Už som skúsila aj s poťahovou hmotou, ale dopadlo to katastrofálne.
Forma má priemer 25 cm. Priznám sa, že do dnes som o tom nevedela. :-D
1x drajan
bzsiska
@Olinecka (18.2.2017 16:04)

Bola super, fakt. Ale ten tvaroh v nej nebolo cítiť. Iba to spravilo tú "mokrú" konzistenciu korpusu.
stanci11
rozkošné! ja by som napríklad aj ten puding nadstavila tvarohom...určite si recept uložím a trošku ho "posvojím" ;)
atulienka
Veľmi si ma potešila, že si recept na takúto šťavnatú tortu dala sem. 1.7. bude mať môj vnúčik Janíčko 2 roky a už teraz som hľadala niečo podobné, osviežujúce s ovocím. Výborne vyzerá a iste aj výborne chutí. Dávam 5* a do KK.
drajan
@Bzsiska (18.2.2017 19:12)

Ďakujem. Dnes, keď je na trhu bohatý výber pekáčikov, foriem...je dosť dôležité vedieť, na aký rozmer je koláčik myslený, lebo pri použití inej formy môže potom výsledok sklamať . Nie raz čítam, že koláčik nevyšiel, lebo... bol robený na veľký plech, pričom recept bol myslený na menší rozmer, alebo torta nízka, pre ten istý dôvod. preto som radšej, keď mám recept aj s rozmerom plechu, či formy. Myslím, že aj tá tortička určitú zručnosť potrebuje, takže si šikulka a trvám na tom! mám rada jednoduché receptíky a pudingové zvlášť, takže ju iste vyskúšam. pekný deň!
lulla
Prosim Vas preco je cesto teda korpus tmavy? Ked do cesta nevidim ze by ste kakao davali? Dakujem za odpoved
haji
@Lulla (24.9.2017 15:41)
Než se ozve autorka @Bzsiska , tak se pokusím odpovědět. Na fotech jsou 2 torty a nejspíš do druhého korpusu je přidáno kakao. Množství kakaa bych přidala podle oka - a požadvku, jak tmavý chci korpus mít.
lulla
@Haji (24.9.2017 16:14)
Dakujem. Je to jedna a ta ista torta. Lebo pise ze ju nakoniec dozdobila este skahackou
haji
@Lulla (25.9.2017 19:21)
No vidíš, jak jsem se nechala zmást. Opravdu je zdobení bez šlehačky hezčejší... Omlouvám se, 4 oči mám a houby vidím. Hezký večer!
1x lulla
lulla
@Haji (25.9.2017 19:26) neviem preco mi komentar cely nezobralo..vcera som upiekla korpus. Dnes dokoncim. 26.9 cize dnes ma syncek 4 roky. Tak ho chcem prekvapit.
haji
@Lulla (26.9.2017 07:19)
Jsi šikovná, je to dobrý způsob - upéct a dokončit druhý den. Držím pěsti, ať se torta podaří. Všechno nejlepší synčekovi k narozeninám! Má fajn mamičku, milující a tvořivou! Bezva oslavu, užijte si s láskou krásný den!! Mávám!
lulla
@Haji (26.9.2017 10:06) dakujem pekne. Ste velmi mila. Syncek bol velmi stastny. Torta chuti fajn. Ale nabuduce urcite zvolim korpus bez tvarohu. Zda sa mi to moc tuhe. Vobec nie stavnate...i ked na spajdle mi nic neostavalo ked som skusala ci je hotovy. Inak krem s bananami super
haji
@Lulla (26.9.2017 21:28)
Varechári si tykajú - to je tady dobrým zvykem. Tak neváhe a pojď do toho. Každá torta má svoje kouzlo. Příště vyzkoušíš jiný recept, na to tu recepty jsou. Hlavně že se líbil a chutil oslavencovi! haha Tak ať se ti na Vareche, milá @Lulla páči!! Mávám!