Foto: bzsiska
Táto torta je veľmi jednoduchá a chutná. Piekla som ju dcére k narodeninám. Dievčatá si veľmi pochutili a my dospelí tiež. :)
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
2 ks |
|
150 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
60 g |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
250 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
2 bal |
|
500 ml |
|
100 g |
|
2 väčšie ks |
|
Na ozdobu: | |
50 g |
|
300 - 400 g (alebo čerstvé) |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Korpus je najlepšie upiecť deň vopred. Lepšie sa s ním robí. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva dobre premiešame. Nakoniec dáme prášok do pečiva a premiešame, aby sa dobre rozložil. Cesto dáme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej. Pečieme na 170 stupňov cca 30 minút, záleží od trúby. Žiaľ Korpus sa mi nepodarilo odfotiť. Ale je vďaka tvarohu taký "mokrý" a práve to som chcela. Hotový Korpus bude mať cca 4 cm, takže ak chcete väčšiu tortu, treba upiecť dva. Nám to na malú oslavu úplne stačilo. Po upečení hneď za horúca si Korpus rozrežte niťou a nechajte vychladnúť.
- 2
Tortu som dokončila na druhý deň. V pol litri mlieka som uvarila z pudingov hustú kašu. Cukor do kaše podľa chuti. Ja som dávala 2 PL. Mala som mrazené jahody a ostalo mi z nich veľa šťavy, tak som namiesto časti mlieka dala tú šťavu (cca 2 dcl). Spravilo to tomu pudingu výbornú jahodovú chuť.
- 3
Do vychladnutej masy vmiešame maslo. Niekto možno práve tieto pudingové krémy nemá rád, ale nám fakt chutil v kombinácii s banánmi. Hlavne deti boli nadšené a to maslo sa v tej chuti stratilo. :)
- 4
Časť krému natrieme na korpus. Banány rozrežeme po dĺžke a poukladáme na krém. Zakryjeme druhou časťou krému a priložíme korpusom. Trochu krému som si nechala pod polevu.
- 5
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a Ceru. Tortu polejeme čokoládou a naukladáme jahody.
- 6
Jahody som mala mrazené, keďže nie je sezóna a jahody sú momentálne drahé a ešte nie sú veľmi chutné. Ja som to nakoniec ešte dozdobila šľahačkou, ale bez nej bola torta krajšia. No fantázii sa medze nekladú.
- 7
A takto vyzerá zvnútra. :) Torta je dosť jednoduchá. Aj ja cukrársky antitalent som ju zvládla. Nie je náročná a je šťavnatá.
- 2
Oo, ďakujem. :) Ja fakt na také veľmi nemám trpezlivosť. Už som skúsila aj s poťahovou hmotou, ale dopadlo to katastrofálne.
Forma má priemer 25 cm. Priznám sa, že do dnes som o tom nevedela. :-D
Bola super, fakt. Ale ten tvaroh v nej nebolo cítiť. Iba to spravilo tú "mokrú" konzistenciu korpusu.
To je super nápad. Nabudúce vyskúšam. :)
Ďakujem. Dnes, keď je na trhu bohatý výber pekáčikov, foriem...je dosť dôležité vedieť, na aký rozmer je koláčik myslený, lebo pri použití inej formy môže potom výsledok sklamať . Nie raz čítam, že koláčik nevyšiel, lebo... bol robený na veľký plech, pričom recept bol myslený na menší rozmer, alebo torta nízka, pre ten istý dôvod. preto som radšej, keď mám recept aj s rozmerom plechu, či formy. Myslím, že aj tá tortička určitú zručnosť potrebuje, takže si šikulka a trvám na tom! mám rada jednoduché receptíky a pudingové zvlášť, takže ju iste vyskúšam. pekný deň!
Než se ozve autorka @Bzsiska , tak se pokusím odpovědět. Na fotech jsou 2 torty a nejspíš do druhého korpusu je přidáno kakao. Množství kakaa bych přidala podle oka - a požadvku, jak tmavý chci korpus mít.
Dakujem. Je to jedna a ta ista torta. Lebo pise ze ju nakoniec dozdobila este skahackou
No vidíš, jak jsem se nechala zmást. Opravdu je zdobení bez šlehačky hezčejší... Omlouvám se, 4 oči mám a houby vidím. Hezký večer!
Jsi šikovná, je to dobrý způsob - upéct a dokončit druhý den. Držím pěsti, ať se torta podaří. Všechno nejlepší synčekovi k narozeninám! Má fajn mamičku, milující a tvořivou! Bezva oslavu, užijte si s láskou krásný den!! Mávám!
Varechári si tykajú - to je tady dobrým zvykem. Tak neváhe a pojď do toho. Každá torta má svoje kouzlo. Příště vyzkoušíš jiný recept, na to tu recepty jsou. Hlavně že se líbil a chutil oslavencovi! haha Tak ať se ti na Vareche, milá @Lulla páči!! Mávám!