Jahodovo-banánová šťavnatá torta

bzsiska - fotkabzsiska, 18. februára 2017
Jahodovo-banánová šťavnatá torta
Foto: bzsiska

Táto torta je veľmi jednoduchá a chutná. Piekla som ju dcére k narodeninám. Dievčatá si veľmi pochutili a my dospelí tiež. :)

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
2 ks
150 ml
100 ml
200 g
60 g
1 bal
1 bal
250 g
štipka
Plnka:
2 bal
500 ml
100 g
2 väčšie ks
Na ozdobu:
50 g
300 - 400 g (alebo čerstvé)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus je najlepšie upiecť deň vopred. Lepšie sa s ním robí. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva dobre premiešame. Nakoniec dáme prášok do pečiva a premiešame, aby sa dobre rozložil. Cesto dáme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej. Pečieme na 170 stupňov cca 30 minút, záleží od trúby. Žiaľ Korpus sa mi nepodarilo odfotiť. Ale je vďaka tvarohu taký "mokrý" a práve to som chcela. Hotový Korpus bude mať cca 4 cm, takže ak chcete väčšiu tortu, treba upiecť dva. Nám to na malú oslavu úplne stačilo. Po upečení hneď za horúca si Korpus rozrežte niťou a nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Tortu som dokončila na druhý deň. V pol litri mlieka som uvarila z pudingov hustú kašu. Cukor do kaše podľa chuti. Ja som dávala 2 PL. Mala som mrazené jahody a ostalo mi z nich veľa šťavy, tak som namiesto časti mlieka dala tú šťavu (cca 2 dcl). Spravilo to tomu pudingu výbornú jahodovú chuť.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 2
  3. 3

    Do vychladnutej masy vmiešame maslo. Niekto možno práve tieto pudingové krémy nemá rád, ale nám fakt chutil v kombinácii s banánmi. Hlavne deti boli nadšené a to maslo sa v tej chuti stratilo. :)

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 3
  4. 4

    Časť krému natrieme na korpus. Banány rozrežeme po dĺžke a poukladáme na krém. Zakryjeme druhou časťou krému a priložíme korpusom. Trochu krému som si nechala pod polevu.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 4
  5. 5

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a Ceru. Tortu polejeme čokoládou a naukladáme jahody.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 5
  6. 6

    Jahody som mala mrazené, keďže nie je sezóna a jahody sú momentálne drahé a ešte nie sú veľmi chutné. Ja som to nakoniec ešte dozdobila šľahačkou, ale bez nej bola torta krajšia. No fantázii sa medze nekladú.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 6
  7. 7

    A takto vyzerá zvnútra. :) Torta je dosť jednoduchá. Aj ja cukrársky antitalent som ju zvládla. Nie je náročná a je šťavnatá.

    Jahodovo-banánová šťavnatá torta - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Varíme s Varechou, Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyzerá veľmi pekne aj na reze ukáže krásne :) super 5*
1x bzsiska
@Drajan (18.2.2017 16:54)

Oo, ďakujem. :) Ja fakt na také veľmi nemám trpezlivosť. Už som skúsila aj s poťahovou hmotou, ale dopadlo to katastrofálne.
Forma má priemer 25 cm. Priznám sa, že do dnes som o tom nevedela. :-D
1x drajan
@Lulla (25.9.2017 19:21)
No vidíš, jak jsem se nechala zmást. Opravdu je zdobení bez šlehačky hezčejší... Omlouvám se, 4 oči mám a houby vidím. Hezký večer!
1x lulla