Jahodovo-banánová šťavnatá torta

Autor receptu: bzsiska

Táto torta je veľmi jednoduchá a chutná. Piekla som ju dcére k narodeninám. Dievčatá si veľmi pochutili a my dospelí tiež. :)

10
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus je najlepšie upiecť deň vopred. Lepšie sa s ním robí. Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva dobre premiešame. Nakoniec dáme prášok do pečiva a premiešame, aby sa dobre rozložil. Cesto dáme do okrúhlej formy vymastenej a vysypanej. Pečieme na 170 stupňov cca 30 minút, záleží od trúby. Žiaľ Korpus sa mi nepodarilo odfotiť. Ale je vďaka tvarohu taký "mokrý" a práve to som chcela. Hotový Korpus bude mať cca 4 cm, takže ak chcete väčšiu tortu, treba upiecť dva. Nám to na malú oslavu úplne stačilo. Po upečení hneď za horúca si Korpus rozrežte niťou a nechajte vychladnúť.
  2. Tortu som dokončila na druhý deň. V pol litri mlieka som uvarila z pudingov hustú kašu. Cukor do kaše podľa chuti. Ja som dávala 2 PL. Mala som mrazené jahody a ostalo mi z nich veľa šťavy, tak som namiesto časti mlieka dala tú šťavu (cca 2 dcl). Spravilo to tomu pudingu výbornú jahodovú chuť.
  3. Do vychladnutej masy vmiešame maslo. Niekto možno práve tieto pudingové krémy nemá rád, ale nám fakt chutil v kombinácii s banánmi. Hlavne deti boli nadšené a to maslo sa v tej chuti stratilo. :)
  4. Časť krému natrieme na korpus. Banány rozrežeme po dĺžke a poukladáme na krém. Zakryjeme druhou časťou krému a priložíme korpusom. Trochu krému som si nechala pod polevu.
  5. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a Ceru. Tortu polejeme čokoládou a naukladáme jahody.
  6. Jahody som mala mrazené, keďže nie je sezóna a jahody sú momentálne drahé a ešte nie sú veľmi chutné. Ja som to nakoniec ešte dozdobila šľahačkou, ale bez nej bola torta krajšia. No fantázii sa medze nekladú.
  7. A takto vyzerá zvnútra. :) Torta je dosť jednoduchá. Aj ja cukrársky antitalent som ju zvládla. Nie je náročná a je šťavnatá.