Jahodová torta

Jahodová torta (fotorecept)

Autor receptu: violeta

sezóna sladkého ovocia je tu ;)

2x40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Tortový korpus väčšinou pečiem podľa receptu od varecháčky @ivosenka, je tam podrobný postup. Pridávam link: https://varecha.pravda.sk/recepty/kakaovy-olejovy-korpus-na-tortu-fotorecept/17134-recept.html Ja som robila 2 biele. Jeden z 5 vajec, ten som prerezala a jeden z 3 vajec. Bol príliš vysoký, zrezala som ho o 1/3.
  2. Crème Pâtissière: mlieko som rozvarila s vanilkovým práškom a 1/2 cukru, nechala som trocha vychladnúť. Kukuričnú múku, zvyšný cukor a celé vajcia som vymiešala a zaliala horúcim mliekom za stáleho miešania. Zmes som vrátila na sporák a na strednom stupni som uvarila hustý krém. Varila som 5 minút a stále som miešala metličkou. Krém som nechala úplne vychladnúť za občasného premiešania.
  3. Z tvarohu, cream cheese a crème pâtissière som spravila kompaktnú zmes, crème pâtissière som nedala všetok. Dochutila som cukrom a trochou pomarančovej šťavy, hodila by sa aj citrónová. Nesmie sa jej dať veľa, aby nezostal krém riedky. Rozdelila som ho na 3 časti.
  4. Tortu som naplnila krémom a nasekanými jahodami, vrch som tiež natrela krémom. Ja som nepoužila všetok, zdalo sa mi ho veľa, dva spodné korpusy som jemne pokvapkala vodou, aby bola torta šťavnatá.
  5. Cez noc som nevyzdobenú tortu odložila do chladničky a na druhý deň som ju obložila plátkami jahôd.