Jahňacina s pikantnou plackou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
25 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie mäso marinujeme deň vopred. Pečieme ho až na druhý deň, aby mäso bolo dobre odležané, pri 180°C hodinu až 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.
  2. Umyté zemiaky upečieme v šupke pri 180°C (pečieme 50 minút). Vychladnuté ošúpeme a popučíme. Slaninu opražíme, roztopíme maslo a všetko spolu premiešame. Pridáme soľ, čierne korenie a vytvarujeme malé placky, ktoré vyprážame minútu z jednej strany a minútu z druhej strany.
  3. Na horúcom oleji orestujeme cesnak, pridáme špenát a osolíme. Restujeme veľmi krátky čas, aby si špenát zachoval farbu aj čerstvú chuť. Mäso nakrájame na plátky, pridáme restovaný špenát a placky.