Jahňacie lýtko s gaštanovým fášom

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie lýtka umyjeme, očistíme a vykostíme v kuse, aby bol plát mäsa v celku. Mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme cesnakom.
  2. Na oleji orestujeme šalotku, pyré z gaštanov osolíme a okoreníme. Naplníme pláty mäsa, ktoré zrolujeme do rolády a zviažeme špagátom. Vložíme do pekáča, podlejeme zeleninovým vývarom a vínom, ochutíme rozmarínom a pečieme pri 150 oC 1–1,5 hodiny, kým roládky nebudú krehké.
  3. Zemiaky spolu s baklažánom pokrájame na tenké plátky, ktoré ukladáme do vymasteného pekáča, prelejeme smotanou a ochutíme soľou. Vytvoríme 4–5 vrstiev, ktoré pomaly upečieme pri 140 oC 40 minút. Lýtko nakrájame na 2–3 plátky podlejeme výpekom s demiglace. Ozdobíme opečenou mladou cibuľkou s baklažánom.