Jahňacie kotlety s kapustovými zemiakmi
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahňacie kotlety osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grile (panvici) z každej strany. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 oC približne na 8 minút. Po uplynutí času necháme v teple.
- 2
Medzitým pripravíme zemiaky, do ktorých vydlabem otvor, odrezaný vrch odložíme. Na masti orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme posekanú kyslú kapustu a spolu restujeme.
- 3
Nakoniec pridáme nakrájanú paradajku. Osolíme a okoreníme a zmes naplníme do zemiakov. Posypeme ich syrom a v rúre gratinujeme, kým nie sú mäkké. Podávame s kotletami a kyslou bylinkovou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu