Jahňacie kotlety s kapustovými zemiakmi

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 6. novembra 2012
Jahňacie kotlety s kapustovými zemiakmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g s kosťou (hrebienok)
8 ks uvarené v šupke
1 ks
1 strúčik
200 g
1 ks
1 PL
40 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahňacie kotlety osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grile (panvici) z každej strany. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 oC približne na 8 minút. Po uplynutí času necháme v teple.

  2. 2

    Medzitým pripravíme zemiaky, do ktorých vydlabem otvor, odrezaný vrch odložíme. Na masti orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme posekanú kyslú kapustu a spolu restujeme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme nakrájanú paradajku. Osolíme a okoreníme a zmes naplníme do zemiakov. Posypeme ich syrom a v rúre gratinujeme, kým nie sú mäkké. Podávame s kotletami a kyslou bylinkovou smotanou.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: