Jahňací hrebienok
Autor receptu: eraserhead
slovenské jahniatko - baranček
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Ja som mal celé jahňa a rozobral som ho nasledovne: zadné nohy, predné hohy, krk, trup rozseknúť na polovicu. A z jednej polovice trupu som si pripravil hrebienok
nasledovne
(Je to v talianskom jazyku a pán pripravuje hrebienok v kombinácii s bravčovou panenkou ktorú zabalí do mäsa ktoré oddelí od rebier. Pre náš účel nám stačí video do 2:50)
- V šupke si uvaríme menšie zemiaky, ošúpeme a ak sú väčšie ako vlašský orech tak ich nakrájame na menšie časti a odložíme na neskoršiu úpravu.
Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali), mäso pokropíme olejom, jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Dáme piecť na 200 °C 8-10 minút.
Zatiaľ si nadrobno nasekáme bylinky a zmiešame s trochou oleja.
Hrebienok vyberieme z rúry a mäso potrieme zmesou byliniek, vrátime do rúry na 5 minút.
Vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu.
Zemiaky zľahka opečieme na panvici, osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku.
Do otvorenej a chladnúcej rúry môžete počas robenia prílohy vložiť taniere aby sa predhriali.
- .......toto veľkonočné karè malo 12 rebier .........