Jahňací hrebienok

Autor receptu: eraserhead

slovenské jahniatko - baranček

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ja som mal celé jahňa a rozobral som ho nasledovne: zadné nohy, predné hohy, krk, trup rozseknúť na polovicu. A z jednej polovice trupu som si pripravil hrebienok nasledovne (Je to v talianskom jazyku a pán pripravuje hrebienok v kombinácii s bravčovou panenkou ktorú zabalí do mäsa ktoré oddelí od rebier. Pre náš účel nám stačí video do 2:50)
  2. V šupke si uvaríme menšie zemiaky, ošúpeme a ak sú väčšie ako vlašský orech tak ich nakrájame na menšie časti a odložíme na neskoršiu úpravu. Jednotlivé rebrá dôkladne zabalíme do alobalu (aby počas pečenia nesčernali), mäso pokropíme olejom, jemne solíme a koreníme práve zomletým korením. Dáme piecť na 200 °C 8-10 minút. Zatiaľ si nadrobno nasekáme bylinky a zmiešame s trochou oleja. Hrebienok vyberieme z rúry a mäso potrieme zmesou byliniek, vrátime do rúry na 5 minút. Vyberieme z rúry odstránime alobal a kým mäso dôjde dokončíme prílohu. Zemiaky zľahka opečieme na panvici, osolený a okorenený špenát zľahka sparíme na masle a oleji s pridaním jedného cesnaku. Do otvorenej a chladnúcej rúry môžete počas robenia prílohy vložiť taniere aby sa predhriali.
  3. .......toto veľkonočné karè malo 12 rebier .........