Jahňací chrbát s tekvicou a so šúľancami

Autor receptu: redakcia

Nie draho, pritom však chutne a pestro – tak varili liptovské babičky a my profesionáli v tom radi pokračujeme. Z tunajších surovín – syrov, zemiakov, zeleniny, rýb či jahňaciny – sa dá totiž vyčarovať aj zážitková gastronómia.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky a dáme piecť. Medzitým očistíme jahňací chrbát, osolíme ho, okoreníme a opečieme na panvici z každej strany, vyberieme a pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4–5 minút.
  2. Upečenú tekvicu vyberieme, osolíme, okoreníme, pridáme smotanu a maslo a vymixujeme na hladké pyré. Niekoľko upečených kociek si necháme na dekoráciu.
  3. Zemiaky uvaríme v šupke. Studené ich zomelieme na mlynčeku, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a tvarujeme šúľance, ktoré opečieme na masle.