Jahňací chrbát s omáčkou z maslovej tekvice a s krúpami fotorecept
Je to ľahko stráviteľná chuťovka, ktorá je ešte aj zdravá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
500 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
2 PL |
|
za hrsť (čerstvé) |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 zväzok |
|
|
|
4 strúčiky |
|
1 l |
|
100 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jahňacina u nás je vzácnosť zohnať. Ja som natrafil na takéto balenie. Tak som si uvaril takýto obed. Jednoduché a pritom dobré.
-
2
Dáme variť krúpy do slanej vody. Tekvicu zbavíme šupy a pokrájame na 1,5 cm kúsky. Mladú cibuľku pokrájame celú na kolieska.
-
3
Oregano pokrájame na drobno.
-
4
Do hrnca dáme polovicu masla z napísaného množstva a olej zohriať. Chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a posypeme rascou, troškou oregana aj dvomi strúčikmi nastrúhaného cesnaku. Z každej strany opečieme po štyri minúty. Potom mäso vyberieme, vložíme do alobalu a dáme do rúry, ktorú sme dobre ohriali. Po vložení mäsa horúcu rúru vypneme a necháme v nej mäso odpočívať.
-
5
Na výpeku osmažíme cibuľku a pridáme pripravenú tekvicu. Chvíľu opečieme a trošku podlejeme vývarom dáme zvyšok masla, oregana a cesnaku. Dusíme a postupne prilievame vývar.
-
6
Vývaru by malo byť toľko aby trochu bola tekvica kúsok nad ním. Keď sa začne tekvica rozpadať, tak prilejeme smotanu a asi päť minút varime. Mixérom to rozmixujeme a dáme znovu na chvíľu rozvariť. Omáčka je hotová. Medzi tým sa nám uvarili krúpy tie necháme v sitku odkvápať.
-
7
Môžeme dávať na tanier krúpy, omáčku a mäso. Ja som k tomu pridal ľadový šalát.
Vďaka za koment. Ta jahňacina s tekvicovou omáčkou je dobrá.