Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so šalotkou, odrezkom „vršku“ hrubostennej papriky a pri sevírovaní hotovej obohatenej praženice aj s prílohou „Pico de Gallo“ (pico de gajo). Jej jednoduchú prípravu v rcp priebežne uvediem. Príloha, ktorú som „napasoval“ do tohoto mojeho rcp, pochádza z Mexika, je naozaj zdravá, chutná a podľa vlastných chutí a predstáv, si ju môžete dochutiť!

2÷3
porcie
12÷15 minút
príprava
10÷12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pokrájanú veľkú šalotku (môžete ju nahradiť bársakou cibuľou, či mladou cibuľkou aj s „pierkami“) a horné odrezky zelených paprík som krátko, do zmäknutia, orestoval na dvoch PL kukuričného oleja,
  2. pridal pretlačené strúčiky cesnaku, plátky pokrájaných jadrovníkov paprík a premiešal. Než zmäkli, pokrájal a zmiešal som suroviny na Pico de Gallo (predpokladám, že na vysokej profesionálnej úrovni Varecha.sk sú obr. zbytočné).
  3. potom som „vbuchol“ 4 veľké vajíčka, priložil ~ 2 PL čerstvého masla a podľa chuti osolil a okorenil čerstvo mletým čiernym korením (čMČK); pomalým miešaním, než sa rozpustilo maslo a „smaženica“ praženica získala tú pre nás správnu konzistenciu („medzičasy“ som využil na prípravu hrianok, ktoré som hojne potrel cesnakom a pomastil maslom), som za slabú ¼ hodinku dospel k očakávanému záveru
  4. takto vyzerali prestreté raňajky, prílohu (Pico de Gallo) som jemne posolil, „oeMČeKoval“ a doslova i do písmena pokropil panenským olivovým olejom až na tanieri!