Jadrovníky v praženici s prílohou pico de gallo (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Sezóna paprík je ešte v plnom prude a tak je nadostač aj ich jadrovníkov (viem, že
poetickejšie znie „srdiečok“). Tento variant predstavuje kombináciu so šalotkou,
odrezkom „vršku“ hrubostennej papriky a pri sevírovaní hotovej obohatenej praženice
aj s prílohou „Pico de Gallo“ (pico de gajo). Jej jednoduchú prípravu v rcp priebežne
uvediem. Príloha, ktorú som „napasoval“ do tohoto mojeho rcp, pochádza z Mexika, je
naozaj zdravá, chutná a podľa vlastných chutí a predstáv, si ju môžete dochutiť!
2÷3 porcie |
12÷15 minút príprava |
10÷12 minút tepelná úprava |
Postup
- pokrájanú veľkú šalotku (môžete ju nahradiť bársakou cibuľou, či mladou cibuľkou aj s „pierkami“) a horné odrezky zelených paprík som krátko, do zmäknutia, orestoval na dvoch PL kukuričného oleja,
- pridal pretlačené strúčiky cesnaku, plátky pokrájaných jadrovníkov paprík a premiešal. Než zmäkli, pokrájal a zmiešal som suroviny na Pico de Gallo (predpokladám, že na vysokej profesionálnej úrovni Varecha.sk sú obr. zbytočné).
- potom som „vbuchol“ 4 veľké vajíčka, priložil ~ 2 PL čerstvého masla a podľa chuti osolil a okorenil čerstvo mletým čiernym korením (čMČK); pomalým miešaním, než sa rozpustilo maslo a „smaženica“ praženica získala tú pre nás správnu konzistenciu („medzičasy“ som využil na prípravu hrianok, ktoré som hojne potrel cesnakom a pomastil maslom), som za slabú ¼ hodinku dospel k očakávanému záveru
- takto vyzerali prestreté raňajky, prílohu (Pico de Gallo) som jemne posolil, „oeMČeKoval“ a doslova i do písmena pokropil panenským olivovým olejom až na tanieri!