Jablkový zákusok 1-2-3 fotorecept
Foto: helena10
Piekla som ho z posledných našich jabĺk. Príprava a pečenie je nenáročné, lebo hneď ide do rúry jedna vrstva za druhou. Nemusíte čakať, Zobraziť celý popisPiekla som ho z posledných našich jabĺk. Príprava a pečenie je nenáročné, lebo hneď ide do rúry jedna vrstva za druhou. Nemusíte čakať, kým niečo stuhne alebo vychladne... Hotový vychladený zákusok je veľmi šťavnatý, osviežujúci a chutí výborne.
Suroviny
Prvá vrstva: | |
1,5 kg očistené a nakrájané |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
6 PL |
|
Druhá vrstva: | |
1 l |
|
4 PL |
|
5 ks |
|
7 PL |
|
Tretia vrstva: | |
5 ks |
|
9 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Prvá vrstva: Očistené a ošúpané jablká nakrájam cez pomocníka - krájač jabĺk - na osminky. Jablká rozložím do plechu na pečenie rozmerov 20 x 30 cm, ktorý nemažem ani nesypem. Jablkovú vrstvu rovnomerne posypem zmiešanými cukrami a detskou krupicou. Riaďte sa podľa kyslosti svojich jabĺk.
- 2
Vložím piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov.
- 3
Druhú vrstvu pripravujem hneď, ako vložím do rúry piecť jablká. Vyšľahám žĺtky s cukrom, vmiešam múku a asi 1-2 dl mlieka. Ostatné mlieko dávam variť a do vriaceho vlejem vymiešanú žĺtkovú zmes a uvarím na hustý krém.
- 4
Keď sú jablká napoly upečené (v mojej rúre asi 17-20 minút – záleží to od tvrdosti jabĺk), vyberiem ich z rúry a zalievam horúcou žĺtkovou uvarenou druhou vrstvou. Vložím späť do horúcej rúry.
- 5
A pripravujem tretiu - bielkovú vrstvu. Bielky so soľou a cukrom vyšľahám na tuhý sneh. Hneď vyberám plech z rúry a navrch žĺtkovej vrstvy natieram tuhý bielkový sneh. Vrátim do rúry na čas, kým sa sneh zapečie. Pri pečení sa riaďte podľa svojej rúry.
- 6
Upečený zákusok potom nechám poriadne vychladiť (najprv na izbovú teplotu a následne dávam do chladničky).
- 7
Ochutnávka je následujúci deň, lebo som piekla neeeskoro večer (keď sa u nás vzduch ochladí).
- 8
Ochutnávka pre dobrých susedov...
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kokos! Veru aj mám taký, čo sa už dožaduje spracovania. Láka ma to stále viac. Vďaka za radu :)
Nemala som letné jablká (zo sestrinej záhrady:) ) len z reťazca, takže veľa šťavy nepustili. Časť krupice som nahradila kokosom a trochu ubrala cukor. Nemám ho taký pekný ako ty, ale mojim chlapom to nevadí, oni vzhľad neriešia. Je to taká osviežujúca mňamka.
Áno, áno, upiekla, a nie raz!
Je úplne perfektný.