Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč s vôňou škorice

ancicka - fotkaancicka, 12. apríla 2019
Jablkový koláč s vôňou škorice
Foto: ancicka

Fajný voňavý koláč, po ktorom sa nejeden len tak oblíže od ucha k uchu.

10
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

250 g
250 g
180 ml vlažné
30 g čerstvé
2 ks
120 g
1 ČL
z 1 citróna (strúhaná)
100 g (izbovej teploty)
Náplň:
podľa chuti (podľa kyslosti jabĺk)
podľa potreby (strúhané)
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Mne pri príprave pomáha robot alebo pekárnička. Cesto po vypracovaní necháme na teplom mieste vykysnuť.

  2. 2

    Po vykysnutí cesto vyložíme na dosku a prehnetieme. Rozvaľkáme na obdĺžnik.

  3. 3

    Jablká očistíme, nastrúhame a podľa kyslosti pridáme cukor a škoricový cukor. Zmiešame a pred rozložením na cesto ich vytlačíme zo šťavy. Naplnené cesto zrolujeme, konce odkrojíme a závin pokrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

  4. 4

    Kolieska cesta vejárovito poukladáme do vymastenej okrúhlej panvice alebo na okrúhly plech, odrezkami z koncov vyplníme prázdny stred. Koláč necháme na teplom mieste podkysnuť. Keď to chceme urýchliť, zapneme rúru na 50 °C a 15 minút necháme v rúre. Potom koláč vyberieme z rúry a rúru vyhrejeme na 200°C. Koláč potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 25-30 min.

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: