« Naspäť na tento recept

Jablkový koláč s vôňou škorice verzia na vytlačenie

Fajný voňavý koláč, po ktorom sa nejeden len tak oblíže od ucha k uchu.

Autor receptu: ancicka

Postup receptu

Klasickým spôsobom si pripravíme kysnuté cesto. Mne pri príprave pomáha robot alebo pekárnička. Cesto po vypracovaní necháme na teplom mieste vykysnuť.

Po vykysnutí cesto vyložíme na dosku a prehnetieme. Rozvaľkáme na obdĺžnik.

Jablká očistíme, nastrúhame a podľa kyslosti pridáme cukor a škoricový cukor. Zmiešame a pred rozložením na cesto ich vytlačíme zo šťavy. Naplnené cesto zrolujeme, konce odkrojíme a závin pokrájame na kolieska hrubé asi 2 cm.

Kolieska cesta vejárovito poukladáme do vymastenej okrúhlej panvice alebo na okrúhly plech, odrezkami z koncov vyplníme prázdny stred. Koláč necháme na teplom mieste podkysnuť. Keď to chceme urýchliť, zapneme rúru na 50 °C a 15 minút necháme v rúre. Potom koláč vyberieme z rúry a rúru vyhrejeme na 200°C. Koláč potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 25-30 min.

Suroviny




10
porcií
60
minút
príprava
20-25
minút
na 180-200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist