Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč bez váženia a vaľkania

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. novembra 2023

Suroviny

12 PL
12 PL
12 PL
12 PL
1/2 bal.
1/2 bal.
3 ks
1 kg (ošúpané,nastrúhané)




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme škoricový cukor a pár minút ich podusíme. Do osobitnej nádoby dáme vajcia, olej, mlieko a cukor. Všetko spolu vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu dohladka.

  2. 2

    Pripravíme si vymastený a pomúčený pech 20x30 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravdný plech a dáme do predhriatej rúry piecť na 180 °C. Keď je do polovice upečené, vyberieme ho a na cesto dáme jablká. (piškóta by už mala byť dostatočne pevná, aby jablká nevpadli dnu). Uhladíme ich a na jablká vylejeme druhú polovicu cesta.

  3. 3

    Vrátime do rúry a pečieme kým povrch nebude zlatistý. Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Koláčik je superjemný aj ďalší deň (ak vám vôbec ostane).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia