Jablkový koláč
Jablkový koláč bez váženia a vaľkania
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme škoricový cukor a pár minút ich podusíme.
Do osobitnej nádoby dáme vajcia, olej, mlieko a cukor. Všetko spolu vymiešame.
Pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu dohladka.
- Pripravíme si vymastený a pomúčený pech 20x30 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravdný plech a dáme do predhriatej rúry piecť na 180 °C.
Keď je do polovice upečené, vyberieme ho a na cesto dáme jablká. (piškóta by už mala byť dostatočne pevná, aby jablká nevpadli dnu). Uhladíme ich a na jablká vylejeme druhú polovicu cesta.
- Vrátime do rúry a pečieme kým povrch nebude zlatistý. Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Koláčik je superjemný aj ďalší deň (ak vám vôbec ostane).