Jablkový koláč

Jablkový koláč bez váženia a vaľkania

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pridáme škoricový cukor a pár minút ich podusíme. Do osobitnej nádoby dáme vajcia, olej, mlieko a cukor. Všetko spolu vymiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a vymiešame spolu dohladka.
  2. Pripravíme si vymastený a pomúčený pech 20x30 cm. Polovicu cesta vylejeme na pripravdný plech a dáme do predhriatej rúry piecť na 180 °C. Keď je do polovice upečené, vyberieme ho a na cesto dáme jablká. (piškóta by už mala byť dostatočne pevná, aby jablká nevpadli dnu). Uhladíme ich a na jablká vylejeme druhú polovicu cesta.
  3. Vrátime do rúry a pečieme kým povrch nebude zlatistý. Keď koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Koláčik je superjemný aj ďalší deň (ak vám vôbec ostane).