Jablkový cheesecake
Jablkový cheesecake

Jablkový cheesecake

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 12. októbra 2024

K horúcemu bylinkovému čaju s medom si upečte tento jablkový cheesecake plný jesenných chutí.

120 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
250 g
75 g
Plnka:
250 g
250 g
200 g
1 ks
2 PL
2 ks
Jablková vrstva:
2 ks (veľké)
1 ks
25 g
20 ml
Posýpka:
40 g
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na cca 5 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Jablká ošúpeme, pokrájame a dáme variť spolu s maslom, cukrom a vodou. Varíme, pokým krásne nezmäknú.

  3. 3

    Mascarpone, kyslú smotanu a tvaroh zmiešame spolu s vajíčkami a cukrom. Nanesieme na upečený korpus. Na krém nanesieme uvarené jabĺčka a vrch posypeme posýpkou. Dáme piecť na 160 stupňov na cca hodinu a štvrť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia