Jablkový cheesecake
K horúcemu bylinkovému čaju s medom si upečte tento jablkový cheesecake plný jesenných chutí.
120 minút
príprava
príprava
90 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 250 g |
|
| 75 g |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| Jablková vrstva: | |
| 2 ks (veľké) |
|
| 1 ks |
|
| 25 g |
|
| 20 ml |
|
| Posýpka: | |
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s roztopeným maslom. Utľapkáme na dno formy a dáme piecť na cca 5 minút na 180 stupňov.
- 2
Jablká ošúpeme, pokrájame a dáme variť spolu s maslom, cukrom a vodou. Varíme, pokým krásne nezmäknú.
- 3
Mascarpone, kyslú smotanu a tvaroh zmiešame spolu s vajíčkami a cukrom. Nanesieme na upečený korpus. Na krém nanesieme uvarené jabĺčka a vrch posypeme posýpkou. Dáme piecť na 160 stupňov na cca hodinu a štvrť.
Tiež jablkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu