Jablkové tartaletky
Jablkové tartaletky

Jablkové tartaletky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 23. júla 2022
Jablkové tartaletky
Foto: Kulinární studio MAFRA
60 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Plnka:
4 ks
1 ks bio
2 ks
1 bal.
Mrvenička:
50 g
50 g
60 g
Navrch:
1 ks
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Necháme ho odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.

  2. 2

    Na plnku ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Z citróna nastrúhame kôru a odložíme ju na mrveničku. Citrónovou šťavou pokvapkáme jablká. Mangá ošúpeme. Dužinu oddelíme od kôstky a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame s jablkami a vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Z krupicového cukru, masla, polohrubej múky a citrónovej kôry vypracujeme mrveničku.

  4. 4

    Polovicu oddýchnutého cesta premiesime. Rozvaľkáme na plát tenký asi 3 mm a vykrojíme z neho 3 kruhy s priemerom 10 cm (alebo podľa toho, aké máme formičky na tartaletky). Kruhmi cesta vystelieme 3 formičky na tartaletky, vytvoríme aj okraje. Formičky nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto vo formičkách rozdelíme mrveničku a jablkovo–mangovú plnku.

  5. 5

    Zvyšné cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho rôzne veľké srdiečka. Srdiečka rozložíme na povrch koláčov tak, aby sa trochu prekrývali a plnka bola zakrytá. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme škoricovým cukrom. Koláčiky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.

Diskusia k receptu

sobon
Takyto kolacik mam velmi rada, jablcko nikdy nesklame, no s tym mangom to moze byt velmi chutne, urcite vyskusam…




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia