Jablkové tartaletky fotorecept
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 3. januára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 3. januára 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
180 g |
|
90 g |
|
70 g |
|
40 g |
|
50 g |
|
1 g |
|
Jablkový kompót: | |
1 kg nakrájané na kocky |
|
100 g |
|
50 ml |
|
5 g |
|
Navrch: | |
300 g plátky |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou a so škoricou. Keď zmäknú, odstavíme a necháme vychladnúť.
-
2
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vystelieme ním hlboké okrúhle formičky.
-
3
Cesto naplníme kompótom a navrch poukladáme plátky jabĺk.
-
4
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňoch cca 45 minút. Po upečení potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu