Jablkové tartaletky
Jablkové tartaletky

Jablkové tartaletky fotorecept

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 3. januára 2021
Jablkové tartaletky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
180 g
90 g
70 g
40 g
50 g
1 g
Jablkový kompót:
1 kg nakrájané na kocky
100 g
50 ml
5 g
Navrch:
300 g plátky
40 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou a so škoricou. Keď zmäknú, odstavíme a necháme vychladnúť.

    Jablkové tartaletky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vystelieme ním hlboké okrúhle formičky.

    Jablkové tartaletky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto naplníme kompótom a navrch poukladáme plátky jabĺk.

    Jablkové tartaletky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňoch cca 45 minút. Po upečení potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre