Jablkové tartaletky fotorecept
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 3. januára 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 3. januára 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
45 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 180 g |
|
| 90 g |
|
| 70 g |
|
| 40 g |
|
| 50 g |
|
| 1 g |
|
| Jablkový kompót: | |
| 1 kg nakrájané na kocky |
|
| 100 g |
|
| 50 ml |
|
| 5 g |
|
| Navrch: | |
| 300 g plátky |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Jablkový kompót: Jablká očistíme, nakrájame na kocky a povaríme v hrnci spolu s cukrom, vodou a so škoricou. Keď zmäknú, odstavíme a necháme vychladnúť.
-
2
Cesto: Všetky ingrediencie spolu vymiešame a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vystelieme ním hlboké okrúhle formičky.
-
3
Cesto naplníme kompótom a navrch poukladáme plátky jabĺk.
-
4
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňoch cca 45 minút. Po upečení potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.








Diskusia k receptu