Jablkové tartaletky

Jablkové tartaletky

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Necháme ho odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
  2. Na plnku ošúpeme jablká, zbavíme ich jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Z citróna nastrúhame kôru a odložíme ju na mrveničku. Citrónovou šťavou pokvapkáme jablká. Mangá ošúpeme. Dužinu oddelíme od kôstky a nakrájame na drobné kocky. Zmiešame s jablkami a vanilkovým cukrom.
  3. Z krupicového cukru, masla, polohrubej múky a citrónovej kôry vypracujeme mrveničku.
  4. Polovicu oddýchnutého cesta premiesime. Rozvaľkáme na plát tenký asi 3 mm a vykrojíme z neho 3 kruhy s priemerom 10 cm (alebo podľa toho, aké máme formičky na tartaletky). Kruhmi cesta vystelieme 3 formičky na tartaletky, vytvoríme aj okraje. Formičky nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto vo formičkách rozdelíme mrveničku a jablkovo–mangovú plnku.
  5. Zvyšné cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho rôzne veľké srdiečka. Srdiečka rozložíme na povrch koláčov tak, aby sa trochu prekrývali a plnka bola zakrytá. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme škoricovým cukrom. Koláčiky vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút.