Šťavnatý koláčik - rýchlo hotový, rýchlo zjedený :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1,5 kg |
|
| 8 ks |
|
| 180 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 150 g |
|
| 180 g |
|
| 400 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 2 bal. |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 5 PL |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Rozdelíme na dve časti, do jednej primiešame kakao.
-
2
Jablká si nastrúhame a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ja som posypala aj škoricovým cukrom ale nemusíte.
-
3
Nalejeme svetlé cesto.
-
4
Na svetlé cesto nalejeme kakaové cesto a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút.
-
5
Z mlieka a pudingového prášku si uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame a postupne pridávame vychladnutý puding. Primiešame aj rum.
-
6
Cesto po upečení vyklopíme aby jablká boli hore, na vychladnutý koláč natrieme krém a poukladáme bebe keksy.
-
7
Suroviny na polevu si vložíme do kastrólika a na miernom ohni rozpustíme. Necháme trocha stuhnúť a natrieme na bebe keksy. Samozrejme môžte použiť aj klasickú čokoládovú polevu.
-
8
Necháme stuhnúť pár hodín - najlepšie do druhého dňa a krájame na kocky.









Diskusia k receptu