Jablkové koláče
Jablkové koláče

Jablkové koláčiky bez lepku

novalim - fotkanovalim, dnes 20:00. Komerčný recept.
Jablkové koláčiky bez lepku
Foto: novalim

Chcete sa blysnúť pred rodinou alebo priateľmi? Tak ste na správnom mieste. Náš dnešný recept je tak efektný, že ním ohúrite každého. Koláčiky Zobraziť celý popisChcete sa blysnúť pred rodinou alebo priateľmi? Tak ste na správnom mieste. Náš dnešný recept je tak efektný, že ním ohúrite každého. Koláčiky v podobe ruží s jablkovou plnkou si môžete pripraviť už dnes s pomocou nášho receptu. Prevoňané škoricou a malinovým lekvárom vás tieto netradičné koláčiky úplne nadchnú. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
60 (+ chladenie cest minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Na lístkové cesto:
250 g (+ na pomúčenie dosky)
250 g
250 g studené
väčšia štipka
Na náplň:
4 ks (s červenou šupkou)
4 PL
4 PL
100 ml
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si lístkové cesto. Bezlepkovú múku Promix UNI rozmiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).

  2. 2

    Jablká umyjeme, osušíme, zbavíme jadrovníkov, prepolíme a nakrájame na plátky. Do hrnca dáme cukor, citrónovú šťavu a 100 ml vody. Necháme cukor rozpustiť a potom pridáme plátky jabĺk. Varíme 2-3 minútky. Scedíme a necháme mierne vychladnúť.

  3. 3

    Odpočinuté cesto prekrojíme na polovice. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme lekvárom a posypeme škoricou. Pozdĺžne radielkom alebo nožíkom narežeme na 4 rovnako široké pruhy. Do polovice každého pruhu poukladáme plátky jabĺk tak, aby sa mierne prekrývali a málinko vyčnievali nad okraj cesta. Každý pruh potom zrolujeme do ružičky a vyčnievajúcimi jablkami smerom nahor vložíme do jamky plechu na muffiny.

  4. 4

    Povrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a pokvapkáme roztopeným maslom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 °C. Pečieme asi 25 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom, prípadne so šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia