Štrúdľa

Jablková štrúdľa s marcipánom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45-50 minút
príprava
40-50 minút
na 160-170 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky. Ak sú jablká príliš šťavnaté, môžeme cesto jemne posypať strúhankou. Hrozienka namočíme na chvíľu do rumu.
  2. V miske zmiešame jemne plátky jabĺk s cukrom a hrozienkami. Uložíme ich na rozvaľkané lístkové cesto a na jablká na hrubom strúhadle nastrúhame marcipán.
  3. Štrúdľu zvinieme a uložíme na pekáč. Potrieme rozšľahaným vajcom a jemne posypeme vanilkovým cukrom, ktorý pri pečení pekne skaramelizuje a spraví na štrúdli peknú chrumkavú striešku. Pečieme pri 160 – 170 °C dozlatista.