Štrúdľa
Jablková štrúdľa s marcipánom
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
45-50 minút príprava |
40-50 minút na 160-170 °C |
Postup- Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nastrúhame
alebo nakrájame na tenké plátky. Ak sú jablká príliš
šťavnaté, môžeme cesto jemne posypať strúhankou.
Hrozienka namočíme na chvíľu do rumu.
- V miske zmiešame jemne plátky jabĺk s cukrom
a hrozienkami. Uložíme ich na rozvaľkané lístkové
cesto a na jablká na hrubom strúhadle nastrúhame marcipán.
- Štrúdľu zvinieme a uložíme na pekáč. Potrieme
rozšľahaným vajcom a jemne posypeme vanilkovým
cukrom, ktorý pri pečení pekne skaramelizuje
a spraví na štrúdli peknú chrumkavú striešku.
Pečieme pri 160 – 170 °C dozlatista.
|