Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko - kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k bravčovému mäsu.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca som dala očistené, umyté, ošúpané jablká pokrájané na kocky,...
  2. ...podliala som ich malým množstvom studenej vody, pridala som citrónovú šťavu,...
  3. ..soľ, cukor, celé klinčeky,...
  4. ...mletú škoricu, ostatné koreniny,...
  5. ...priviedla do varu, dusila som na strednom plameni prikryté pokrievkou, kým boli jablká mäkké,...
  6. ...pretlačila som ich na kašu, v ktorej som ponechala malé kúsky jabĺk, kto chce jemnú kašu, ten rozmixuje do hladka, kto chce mať jablkovú omáčku, ten môže zahustiť zátrepkou z mlieka a múky alebo škrobom rozpusteným v troche vody a krátko spol povariť, ...
  7. ...ja som spravila jablkovú kašu s malými kúskami jabĺk, ako ju máme radi u nás doma, podávala som ju horúcu k pečenému bravčovému pliecku, viem si ju dobre predstaviť aj k pečenému kuraciemu alebo morčaciemu mäsu či k jahňacine, je to veľmi chutná aromatická voňavá korenistá príloha z jabĺk k pečenému mäsu, je rýchlo hotová a jej príprava je nenáročná, veľmi jednoduchá.