Jablková kaša k pečenému mäsu (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pripravila som jablkovú kašu k pečenému mäsu, je krásne voňavá, má príjemnú sladko -
kyslú aromatickú korenistú chuť, výborne sa k hodí k bravčovému mäsu.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 90 °C |
Postup
- Do hrnca som dala očistené, umyté, ošúpané jablká pokrájané na kocky,...
- ...podliala som ich malým množstvom studenej vody, pridala som citrónovú šťavu,...
- ..soľ, cukor, celé klinčeky,...
- ...mletú škoricu, ostatné koreniny,...
- ...priviedla do varu, dusila som na strednom plameni prikryté pokrievkou, kým boli jablká mäkké,...
- ...pretlačila som ich na kašu, v ktorej som ponechala malé kúsky jabĺk, kto chce jemnú kašu, ten rozmixuje do hladka, kto chce mať jablkovú omáčku, ten môže zahustiť zátrepkou z mlieka a múky alebo škrobom rozpusteným v troche vody a krátko spol povariť, ...
- ...ja som spravila jablkovú kašu s malými kúskami jabĺk, ako ju máme radi u nás doma, podávala som ju horúcu k pečenému bravčovému pliecku, viem si ju dobre predstaviť aj k pečenému kuraciemu alebo morčaciemu mäsu či k jahňacine, je to veľmi chutná aromatická voňavá korenistá príloha z jabĺk k pečenému mäsu, je rýchlo hotová a jej príprava je nenáročná, veľmi jednoduchá.