Jablíčka s rozinkama a skořicí

mijaita - fotkamijaita, 22. augusta 2014
Jablíčka s rozinkama a skořicí
Foto: mijaita

Mám nesmírně ráda kombinaci jablek, skořice a rozinek. A ještě rozpuštěného másla. Tahle kombinace na palačinky nebo vdolky, eventuelně do jogurtu je pro mě Zobraziť celý popisMám nesmírně ráda kombinaci jablek, skořice a rozinek. A ještě rozpuštěného másla. Tahle kombinace na palačinky nebo vdolky, eventuelně do jogurtu je pro mě naprosto nej .

Suroviny

 podľa chuti a množstva jabĺk
 čo najviac
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Jablíčka oloupeme, zbavíme jadřinců, pokrájíme na kusy a zasypeme cukrem. Podle kyselosti jablek a chuti.

  2. 2

    Dáme do kastrolu, podlijeme 1dcl vody a zahříváme pod pokličkou za občasného promícháni dokud se cukr nerozpustí a jablíčka nezměknou tak, že jdou dobře rozmačkat. Zhruba 25 - 30 min.

  3. 3

    Rozmačkáme jenom šťouchadlem na brambory, aby zůstaly kousky jablek, přidáme rozinky, skořicový a vanilkový cukr a dochutíme třeba ještě skořicí a dosladíme. Kdo rád pyré, rozmixuje před přidáním rozinek.

  4. 4

    Plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a zasterilujeme jak jsme zvyklí.

    Jablíčka s rozinkama a skořicí - obrázok 4
  5. 5

    Příklad - pyré na palčince v rozpuštěném másle

    Jablíčka s rozinkama a skořicí - obrázok 5

Diskusia k receptu

alena45
teším sa na tento recept, som rada, že si ho pridala. Jednoduché jak facka, ale musí byť lahodné.
alena45
ak to dám do pité, tak si nalejem trochu mlieka ako tá mliekarka od Vermeera.
radost
zaujalo ma to..
takýmto spôsobom som jablčka ešte nezavárala..ja ich nakrájam-podusím-ale nepopučím-nechám kúsky..v pondelok urobím..máme naše jablká-sú chutné..no nemajú dlhú trvácnosť..toto bude jeden zo spôsobov uchovania na "horšie" časy..
poznačím si..
Míšo-citronovú šťavu nedávaš..??
vdaka..
mijaita
@radost nedavam, ke skorici ne. Takhle zavaruju jabka uz od nepameti. Je to muj styl. A pak kdyz mam na neco chut a honi me mlsna, do jogurtu, na palacinku a na vdolky nebo livance, ani nemyslet :-) A k tomu horky, dobry caj cerny.... :-)
radost
vdaka za odpovedˇ..
cez víkend nebudem mať čas-príde syn z Prahy..:-)
ale v pondelok robím..určite..bo jablčka rozdávame..takto bude dačo v komore..zasa -aj -na rozdávanie..!!..chi-chi..
ja musím opatrne..mám tendenciu zvýšeného cukru..v poslednom čase..
toto starnutie nesie ťažkosti..nepoznané..
zdravím..:-)
kukulienka71
super nápad! keď sú drahšie jablká, stačí otvoriť zaváraninu. Ako sa poznám, tiež by som si otvárala aj len tak a počítala lyžičky - už len poslednú...:-)
mesiar50
Zaujimave a skvele.Na palacinky ako stvorene.Vdaka za recept.
používateľ nemá avatar
123
123
fantázia.. škoricu a jablká môžem, použitie na všetko možné... urobím...
jozka2
takto rozvarene a ochutene su skutocne vynikajuce,takymto rozvarenym sposobom robim aj ine ovocie a potom je dobre poliat aj zmrzlinovy pohar,fantazii sa medze nekladu.5*
afataga
fajne, mam tu podobny rcp aj citr. stavou, ja to volam dzem :-), na palacinky uplne super
1x jarca
mijaita
@afataga a spol, komu chybi citron - jednak zalezi na jablickach a jejich chuti. Za druhe, pro me podstatne, nepotrebuju na livancich nebo palacinkach okyselene a take dost casto to zdobim kysanou smetanou. Pokud slehackou (take moc dobre) tak uz vubec netreba v tom citron. Pouzivam i na dort zastudena, mezi piskoty, smetanu kysanou a tam zase se mi kysele moc nehodi. Radsi cukr, a kdyz, tak citronu opravdu jen par kapek, kdyz jsou jablicka opravdu moc kysela nebo bez chuti.
mijaita
@methi ale take to neni spatny recept. Ten muj je spis takovy obycejny a jednoduchy a i pokazde jiny, podle chuti jablek!
zdezda
perfektny rcp, uz dnes si ho urobim, bo mame veeeeela padanych jablk, dakujem zan :-)
1x jarca
zdezda
Cha, už som si túto pochúťku urobila, ibaže na moje veľké prekvapenie som doma nemala ani guličku hrozienka, tak som pridala sušené brusnice :-), hádam som to nepokazila.
tigriske
tiez mam velmi rada tuto chutovu kombinaciu, no ja pridavam aj klinceky :-)
mijaita
@tigriske ano, hodi se tam, ale stale vychazim z nasledne kombinace se smetanou (eventuelne) a to se mi uz nezda. Ale to mluvim pouze za sebe! :-)
1x jarca
afataga
som sa pozerala na ten moj rcp:  varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-dzem-fotorecept/45129-...
lebo uz som zabudla, co presne som tam davala :-), je to dost ine ako tvoje, nie je tam skorica ani hrozienka, toho citronu sa netreba bat, nie je to vobec kysle, ma 3 funkcie: ovonia, konzervuje a postara sa o nestmavnutie jablk, mozno skusis, mozno nie, to uz je tvoja vec, tiez ruzove jablcka vyzeraju ohromne, asi su dost aromaticke
mijaita
@afataga ano, ten recept je opravdu uplne jiny, ale o nic min dobry! Citronu se nebojim, o tom tu rec neni, pouze jsem vysvetlila proc ho tam nedavam :-)
radost
@Mijaita
tak si ma naštartovala..máme teraz jablká RED MELBA..krásne-bo prší statočne..ale netrváce.. do suda na domácu nie sú vhodné..čo s nimi..sú veľmi chutné..klasický kompot nechceme..a tak..
už som tento tvoj urobila..teraz citron plus vanilkový plus cukor...
ešte chcem s vínom plus cukor..
veľmi sa mi to páči-že to nepláva vo vode-tým je tá chuť taká hutná..sýta..poctivá..
že ma to nikdy nenapadlo takto jednoducho a chutne..
pozdravujem
dakujem
mijaita
Tak milý a vecny komentar, ten zas potesil me! Děkuji za něj a jistě i ti, kteří ještě nezkusili. Ja jsem ten recept ani pridavat nechtela, vubec jsem ho nepovazovala za nic objevneho a ono je. Zajimave, jak zcela obycejny recept zaujme. A takovych jsem tu i ja objevila vic nez dost.
gabriele
vyborny recept...kedysi som takto varila detsku vyzivu...aj rozne kombinovanu...jablcka plus broskyne, marhule, cernice, cucoriedky atd.
mariamka
neviem, ako mi to mohlo ujst, vonu jablk, skorice /vianoc/ milujeme, vyzivu som robila, ked sme boli mali, a struhane jablka mi vacsinou skysli, toto vyzera byt to prave, dakujem za navigaciu :)
mijaita
@maiamka to ti bude chutnat, mam několik sklenic a skleniček. Kdyz me honi mlsna, samotne si vychutnavam, na palacinku a mam za 10 min dobrutku, na kolac...
Vyhoda je, ze se to da delat celorocne.
Jsem rada, ze jsem tobe i jinym pridala jednoduchy a dobry recept.
mariamka
p. @mijaita dnes mam "zadelano" na kvasenu kapustu, posledne 3 jablcka padnu na nu, mam z toho celkom obavu, 17 l sudok, 25 kg kapusty, 20 stranok vytlacenych, je to trosku mimo vasho receptu, ale rada si dam poradit, ak s tym mate skusenost
mijaita
@mariamka ja mam kousek za Prahou zelarnu-kapustarnu :-) a maji tak dobre, ze nakoupim za hodne levno treba 10kg, dam do sklenic a zasteriluju. Mne by se nevyplatilo nakladat a take mam jen malinky byt, mam problem uskladnit i sklenice. Myslim, ze dej do diskuze, varechaci radi poradi, vzdy!
mariamka
tie diskusie som preluskala a pomohli, uz mi tu fufna, bubla, snad sa vydari




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia