Foto: petullka
Rýchla večera, raňajky či desiata pre milovníkov kombinácie banán s čokoládou, či pečeného banánu.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Síce som zadala presnú gramáž surovín, treba si to však prispôsobiť. Lístkové cesto môže byť aj mrazené, to je väčšia gramáž, tak treba aj viac banánov a samozrejme, že banány môžu mať odlišnú veľkosť a podľa toho sa použije aj množstvo čokolády. Čokoláda môže byť mliečna, horká, biela.
-
2
Lístkové cesto rozbalíme (mrazené rozvaľkáme) a rozrežeme. Ja som si rozrezala pozdĺžne na 6 pásov a na jeden banán použila 2 pásy. Banán rozrežeme pozdĺžne a na jednu polku naukladáme čokoládu. Prikryjeme druhou polkou.
-
3
Lístkové cesto omotáme okolo banánu tak aby sa nám jednotlivé vrstvy prekrývali a čokoláda nevytiekla. Taktiež riadne omotáme začiatok a koniec banánu.
-
4
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 20 minút na 190 stupňov.
-
5
Hotové môžeme ozdobiť čokoládou či posypať práškovým cukrom. Ja mám rada teplé, manžel ich radšej je až na druhý deň.
Aj je, preto sú na prvej fotke 3 banány a na poslednej už len 2 😈🐷😁