Špaldový chlieb
Špaldový chlieb

Írsky jogurtový chlieb

edulas - bez fotkyedulas, 16. januára 2021

Jednoduchá príprava, rýchlo upečené a fantastické.

20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

450 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny premiešame a pridáme jogurt.

  2. 2

    Zmes jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta. Dávajte pozor, aby ste cesto nemiesili, stačí ho len zľahka premiešať.

  3. 3

    Cesto premiestnime do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pomúčenými rukami vytvarujeme bochník. Ja som použila jenskú misu.

  4. 4

    Misu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 45 minút (piekla som 25 minút a potom som ho prikryla alobalom, aby nebola veľmi upečená kôrka) a piekla ďalších 20 minút.

  5. 5

    Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Ráda bych takový chlebík ochutnala. Díky za receptík.