Írsky jogurtový chlieb
Jednoduchá príprava, rýchlo upečené a fantastické.
20 minút
príprava
príprava
45 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Všetky suché suroviny premiešame a pridáme jogurt.
- 2
Zmes jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta. Dávajte pozor, aby ste cesto nemiesili, stačí ho len zľahka premiešať.
- 3
Cesto premiestnime do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pomúčenými rukami vytvarujeme bochník. Ja som použila jenskú misu.
- 4
Misu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 45 minút (piekla som 25 minút a potom som ho prikryla alobalom, aby nebola veľmi upečená kôrka) a piekla ďalších 20 minút.
- 5
Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať. Dobrú chuť.
Tiež Špaldový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu