Špaldový chlieb

Írsky jogurtový chlieb

Autor receptu: edulas

Jednoduchá príprava, rýchlo upečené a fantastické.

20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Všetky suché suroviny premiešame a pridáme jogurt.
  2. Zmes jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta. Dávajte pozor, aby ste cesto nemiesili, stačí ho len zľahka premiešať.
  3. Cesto premiestnime do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pomúčenými rukami vytvarujeme bochník. Ja som použila jenskú misu.
  4. Misu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 45 minút (piekla som 25 minút a potom som ho prikryla alobalom, aby nebola veľmi upečená kôrka) a piekla ďalších 20 minút.
  5. Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať. Dobrú chuť.