Špaldový chlieb
Írsky jogurtový chlieb
Autor receptu: edulas
Jednoduchá príprava, rýchlo upečené a fantastické.
20 minút príprava |
45 minút na 190 °C |
Postup
- Všetky suché suroviny premiešame a pridáme jogurt.
- Zmes jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta. Dávajte pozor, aby ste cesto nemiesili, stačí ho len zľahka premiešať.
- Cesto premiestnime do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie a pomúčenými rukami vytvarujeme bochník. Ja som použila jenskú misu.
- Misu vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme cca 45 minút (piekla som 25 minút a potom som ho prikryla alobalom, aby nebola veľmi upečená kôrka) a piekla ďalších 20 minút.
- Upečený chlieb necháme vychladnúť na mriežke a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.