Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Autor receptu: georgess
Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!
Postup
- Ryžu premyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali chilli.
- Do rozohriateho oleja vložíme konárik rozmarínu opražíme ho. Potom ho vyberieme. A na oleji opržíme baklažán, pariku a cibuľku, do ktorých sem pridali čierne korenie, soľ a muškatový orech. Potom podlejeme vodou a udusíme.
- Špenatové pureé:
Špenát blanšírujeme pať minút v osolenej vode. Potom špenát vyberjeme a rozmixujeme. Na oleji opražíme cesnak a pistácie potom pridáme špenát a po prípade trochu vody aby nám zmes neprihorela. Vyredukujeme na požadovanú konzistenciu. Nakoniec ochutíme muškatovým orechom, soľou a čiernym korením.
- Nakoniec všetko naložíme na tanier poprípade zmiešame a potom servírujeme.