Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé

Autor receptu: georgess

Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!

1
porcia
75 minút
príprava

Postup

  1. Ryžu premyjeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali chilli.
  2. Do rozohriateho oleja vložíme konárik rozmarínu opražíme ho. Potom ho vyberieme. A na oleji opržíme baklažán, pariku a cibuľku, do ktorých sem pridali čierne korenie, soľ a muškatový orech. Potom podlejeme vodou a udusíme.
  3. Špenatové pureé: Špenát blanšírujeme pať minút v osolenej vode. Potom špenát vyberjeme a rozmixujeme. Na oleji opražíme cesnak a pistácie potom pridáme špenát a po prípade trochu vody aby nám zmes neprihorela. Vyredukujeme na požadovanú konzistenciu. Nakoniec ochutíme muškatovým orechom, soľou a čiernym korením.
  4. Nakoniec všetko naložíme na tanier poprípade zmiešame a potom servírujeme.