Husársky ražeň (fotorecept)

Autor receptu: sneica

tento recept som chcela vyskusať tak som si ho trosku upravila...

5
porcií

Postup

  1. mäso a slaninu pokrájame na kusky,pokoreníme a potrieme cesnakom....striedavo napicháme na ihlu a opečieme...podávame so špenátovými haluškami a šampiňónovou šťavou...v pôvodnom recepte je jahňacina bravčové a aj býčie žľazy...v mrazaku som mala len jedno s týchto troch druhov a to bravčové,tak som pridala hydinove...:)
  2. halušky urobime s polohrubej muky,špenátu,vajíčka,prašku do pečiva a soli...
  3. všetko zmiešame...Halušky uvarené v slanej vode scedíme a pokvapkáme maslom...
  4. šampiňónovo-paprikova šťava:cibuľu nakrájame a restujeme na troche oleja spolu s 20 dg pokrajaných šampiňónov...
  5. Keď sú udusené,poprášime ich maizenou a zalejeme vývarom...povaríme
  6. napokon zjemníme smotanou do ktorej sme pridali mletú červenú papriku...
  7. tak teda poďme ochutnať...:)