Husársky ražeň (fotorecept)
Autor receptu: sneica
tento recept som chcela vyskusať tak som si ho trosku upravila...
Postup
- mäso a slaninu pokrájame na kusky,pokoreníme a potrieme cesnakom....striedavo napicháme na ihlu a opečieme...podávame so špenátovými haluškami a šampiňónovou šťavou...v pôvodnom recepte je jahňacina bravčové a aj býčie žľazy...v mrazaku som mala len jedno s týchto troch druhov a to bravčové,tak som pridala hydinove...:)
- halušky urobime s polohrubej muky,špenátu,vajíčka,prašku do pečiva a soli...
- všetko zmiešame...Halušky uvarené v slanej vode scedíme a pokvapkáme maslom...
- šampiňónovo-paprikova šťava:cibuľu nakrájame a restujeme na troche oleja spolu s 20 dg pokrajaných šampiňónov...
- Keď sú udusené,poprášime ich maizenou a zalejeme vývarom...povaríme
- napokon zjemníme smotanou do ktorej sme pridali mletú červenú papriku...
- tak teda poďme ochutnať...:)