Husacie prsia s dijonskou penou a šúľancami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Na oleji urestujeme horčice, semienka a med. Restujeme asi 5 minút, aby sa zbavili kyslosti. Nakoniec pridáme pomarančovú šťavu a odstavíme.
  2. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom na pevnú konzistenciu.
  3. Z vopred uvarených zemiakov v šupe, očistených a prelisovaných, pripravíme cesto z múky, vajca a soli. Tuhšie cesto formujeme na hrubšie šúľance, ktoré vyvárame v osolenej vriacej vode asi 5 minút.
  4. Osolené a okorenené husacie prsia grilujeme z každej strany asi 5 minút.
  5. Vyvarené šúľance opečieme na rozpálenom masle. Urestovanú horčicu zľahka premiešame so šľahačkou. Husacie prsia nakrájame na plátky a servírujeme