Husacie pečienky so slivkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Šálku bulguru uvaríme v osolenej vode
so štipkou kurkumy podľa návodu na
obale. Čas varenia je rôzny, závisí od
hrúbky bulguru. Po dovarení necháme
vychladnúť.

- Medzitým papriku, reďkovky, jarnú cibuľku, paradajku, uhorku,
vňať nakrájame a spolu s olivovým olejom
a citrónovou šťavou namiešame salsu. Podľa
chuti dochutíme. Na troške oleja v rozohriatej
panvici urestujeme na mesiačiky nakrájané
slivky. Vyberieme z panvice.

- Do panvice dáme očistené, na väčšie kusy nakrájané
pečienky a na miernom ohni dusíme. Pred dokončením podlejeme
portským vínom, dochutíme soľou, čiernym korením
a pridáme restované slivky. Vlažný bulgur premiešame s primeraným
množstvom salsy a podávame s horúcou pečienkou,
so slivkami a zredukovanou omáčkou z panvice.

|