Husacia pečeň - foie gras
Autor receptu: danulatenko
Pripravované s láskou pre môjho manžela k 8. výročiu sobáša...
3-4 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečeň umyť a pokrájať na 1 cm široke plátky. Rozohriať teflónovú panvicu a plátky opekaj na suchej panvici z každej strany cca 4 minuty (pečeň je mastná, pustí veľa tuku).
- Po opečení ju vybrať na tanier a podľa chuti osoliť a opepřit (ja používam korenie 4 farieb).
- Do do rozohriateho výpeku vložiť na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka a opiecť ho z každej strany.
- Na tanieri servírovať s listovým šalátom pokvapkaným balsamicom a olivovým olejom a na jablku položenými plátkami pečienky. Chutí to s čerstvým maďarským chlebíkom.