Husacia pečeň - foie gras

Autor receptu: danulatenko

Pripravované s láskou pre môjho manžela k 8. výročiu sobáša...

3-4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečeň umyť a pokrájať na 1 cm široke plátky. Rozohriať teflónovú panvicu a plátky opekaj na suchej panvici z každej strany cca 4 minuty (pečeň je mastná, pustí veľa tuku).
  2. Po opečení ju vybrať na tanier a podľa chuti osoliť a opepřit (ja používam korenie 4 farieb).
  3. Do do rozohriateho výpeku vložiť na plátky pokrájané jablko zbavené jadrovníka a opiecť ho z každej strany.
  4. Na tanieri servírovať s listovým šalátom pokvapkaným balsamicom a olivovým olejom a na jablku položenými plátkami pečienky. Chutí to s čerstvým maďarským chlebíkom.