Huby na masle so smotanovým dipom

Autor receptu: varicdaniel

1-2
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené huby zalejte troškou vriacej vody a po 10 minútach ich nakrájajte nadrobno a spolu s vodou pridajte k šampiňónom. Poduste ešte 5 minút. Ochutenie nechám na vás. Ja som použil nastrúhanú kôrku parmezánu ale hodí sa i kvalitná sójová omáčka. Huby samotné sú výborné ale keďže je jar, rozhodol som sa ich osviežiť akýmsi dipom z kyslej smotany, ktorý si stihnete pripraviť počas dusenia húb.
  2. Kyslú smotanu so šťavou, cibuľkou, koriandrovou vňaťou a čiernym korením zmiešajte v miske a dip je hotový. Koriander kľudne nahraďte petržlenovou vňatou, ja mám n okne čerstvý, tak ho od radosti pridávam všade okrem koláčov. Pre kompletné jedlo odporúčam opečený chlieb potretý cesnakom, ktorý si budete namáčať do hubovej šťavy.