Hubový guláš

Autor receptu: podravka

Komerčný recept <br /> Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len pre oči ale aj pre vaše chuťové poháriky.

35 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji krátko opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú slaninu, mrkvu a zeler nakrájanú na kocky.
  2. Pridáme očistené huby, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list.
  3. Osolíme, premiešame, zalejeme horúcou vodou tak, aby boli všetky ingrediencie v hrnci zakryté. Pridáme bujón a varíme na miernom ohni cca 15 - 20 minút.
  4. Pridáme pasírované paradajky, múku, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku a varíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme, pridáme ešte trochu vody a prevaríme.
  5. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným krajcom chleba.