Hubový guláš
Autor receptu: podravka
Komerčný recept <br />
Guláš z hríbov doplnený o slaninu a pasírované paradajky vám poskytne pastvu nie len pre oči ale aj pre vaše
chuťové poháriky.
Postup
- Na oleji krátko opečieme na jemno nakrájanú cibuľu, na menšie kúsky nakrájanú slaninu, mrkvu a zeler nakrájanú na kocky.
- Pridáme očistené huby, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list.
- Osolíme, premiešame, zalejeme horúcou vodou tak, aby boli všetky ingrediencie v hrnci zakryté. Pridáme bujón a varíme na miernom ohni cca 15 - 20 minút.
- Pridáme pasírované paradajky, múku, pretlačený cesnak, nakrájanú chilli papričku a varíme ešte 5 minút. Podľa potreby osolíme, pridáme ešte trochu vody a prevaríme.
- Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s opečeným krajcom chleba.