Vyprážané huby
Hubové rezne (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z vysmážaním celých klobúkov dubákov, no mne chutí práve takáto príprava, teda okrem bedlí.
Postup
- Veľké klobúky hríbov očistíme a nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Osolíme.
- Pripravíme si suroviny na klasický trojobal - jeden tanier s hladkou múkou, druhý tanier s vajíčkami, ktoré rozšľaháme s mliekom a tretí tanier so strúhankou. Postupne v tomto poradí obalíme plátky húb.
- Obalené hubové plátky ukladáme na podnos, huby nedávame na seba, mohli by "mokvať" a porušili by trojobal.
- V panvici necháme rozohriať olej a vysmážame jemne do zlatova z oboch strán - dlhšie vysmážanie by zapríčinilo tvrdý trojobal a zatienilo by to chuť húb.
- Hotové podávame s krajíčkom chleba. DOBRÚ CHUŤ.