Vyprážané huby

Hubové rezne (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Takto naša mama robila "houbové řízky". Tu na Slovensku som sa stretol aj z vysmážaním celých klobúkov dubákov, no mne chutí práve takáto príprava, teda okrem bedlí.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Veľké klobúky hríbov očistíme a nakrájame na asi centimeter hrubé plátky. Osolíme.
  2. Pripravíme si suroviny na klasický trojobal - jeden tanier s hladkou múkou, druhý tanier s vajíčkami, ktoré rozšľaháme s mliekom a tretí tanier so strúhankou. Postupne v tomto poradí obalíme plátky húb.
  3. Obalené hubové plátky ukladáme na podnos, huby nedávame na seba, mohli by "mokvať" a porušili by trojobal.
  4. V panvici necháme rozohriať olej a vysmážame jemne do zlatova z oboch strán - dlhšie vysmážanie by zapríčinilo tvrdý trojobal a zatienilo by to chuť húb.
  5. Hotové podávame s krajíčkom chleba. DOBRÚ CHUŤ.