Foto: dorisa
Ešte som mala dubáky v mrazničke, tak som spravila z nich lasagne.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
100 g |
|
1 ks veľká; nakrajana nadrobno |
|
150-200 g strúhaný |
|
500 ml |
|
4 ks |
|
|
|
4 PL |
|
(podľa poterby) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu lasagní.
-
2
Hlavnou zložkou v jedle budú dubáčiky.
-
3
Prerastanú údenú slaninu nakrájame na kocočky, prípadne pásiky.
-
4
Cibuĺu tiež nakrájame.
-
5
Na olivovom oleji orestujeme aj slaninku, aj cibuľku.
-
6
Huby nakrájame na jemnejšie.
-
7
...pridáme ich do panvice, začneme ich dusiť,možeme aj podliať vodou. osolíme, okoreníme,pridáme petržlenovú vňať.
-
8
Nakoniec pridáme rozkrájane paradajky a už len krátko podusíme.
-
9
Kým sa huby dusia, tak si pripravíme bešamelovú omáčku. Do oleja dáme hladkú múku, urobíme tzv.zápražku ,osolíme ,okoreníme , pridáme mletý muškátový oriešok, zalejeme mliekom, prevaríme a nakoniec pridáme strúhaný syr, pomiešame.
-
10
Nastrúhame si syr. Pôjde aj do bešamelovej omáčky, aj na lasagne.
-
11
Do janskej misy začneme ukladať lasagne. Začneme bešamelovou omáčkou, potom dáme plátky cestovín....
-
12
...potom dáme hubovo-paradajkovú zmes....
-
13
na to bešamel a takto striedame vrstvy, pokiaľ máme suroviny.
-
14
Končíme bešamelom, na ktorý navrstvíme zvyšný strúhaný syr.
-
15
Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť. Najprv zakryté,potom odokryté. Pečieme cca 30-40 minút. Po upečení nakrájame na porcie a podávame.
-
16
Prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu