Hubové lasagne
Hubové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je jedna z nich.
8 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- (Množstvo surovín je orientačné.)
Huby očistíme a pokrájame. Ja som mala iba pár kuriatok, tak som pridala aj šampiňóny. Samozrejme si môžete dať vaše obľúbené, všetky sú dobré.
- Na troche masla opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme kuriatka.
Osolíme a okoreníme.
- To isté urobíme aj so šampiňónmi.
- Aj so špenátom.
- Pripravíme si bešamel: Na panvici zohrejeme väčšiu hrudku masla a jemne opečieme múku. Pridáme smotanu (alebo mlieko) a metličkou miešame, aby bol krém hladký. Necháme na slabom ohni trochu pobublať... do zhustnutia. Osolíme a okoreníme.
- Pripravíme si lasagne, ja som mala kupované :-((
- A začneme so skladaním. Na vymastený pekáč (môj má rozmery 20x30 cm) naložíme polovičku húb, špenátu, poukladáme plátky lasagne a polejeme polovičkou bešamelu.
- Zopakujeme...
- Nakoniec dobre posypeme strúhaným syrom. Ja dávam ementál alebo čedar.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňov asi 40 minút do zlatova.