Hubové lasagne

Hubové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je jedna z nich.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. (Množstvo surovín je orientačné.) Huby očistíme a pokrájame. Ja som mala iba pár kuriatok, tak som pridala aj šampiňóny. Samozrejme si môžete dať vaše obľúbené, všetky sú dobré.
  2. Na troche masla opečieme nakrájanú cibuľu a pridáme kuriatka. Osolíme a okoreníme.
  3. To isté urobíme aj so šampiňónmi.
  4. Aj so špenátom.
  5. Pripravíme si bešamel: Na panvici zohrejeme väčšiu hrudku masla a jemne opečieme múku. Pridáme smotanu (alebo mlieko) a metličkou miešame, aby bol krém hladký. Necháme na slabom ohni trochu pobublať... do zhustnutia. Osolíme a okoreníme.
  6. Pripravíme si lasagne, ja som mala kupované :-((
  7. A začneme so skladaním. Na vymastený pekáč (môj má rozmery 20x30 cm) naložíme polovičku húb, špenátu, poukladáme plátky lasagne a polejeme polovičkou bešamelu.
  8. Zopakujeme...
  9. Nakoniec dobre posypeme strúhaným syrom. Ja dávam ementál alebo čedar.
  10. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňov asi 40 minút do zlatova.