Hubová omáčka na cestoviny
Autor receptu: elixir
Jemná hubová omáčka, inšpirovaná Nigellou.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Základná omáčka: Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku. Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie. Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.
- Hubová časť: na panvicu dáme PL masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich. Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou. Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom. Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.
- Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme. Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :)