Hubová omáčka na cestoviny

Autor receptu: elixir

Jemná hubová omáčka, inšpirovaná Nigellou.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Základná omáčka: Z masla a múky spravíme zápražku, odstavíme z ohňa a pridávame mlieko, rozmiešavame v ňom zápražku. Potom pridáme muškátový oriešok a čierne korenie. Dáme späť na plameň a privedieme k varu, potom ešte minútu povaríme.
  2. Hubová časť: na panvicu dáme PL masla, pridáme šampiňóny a opečieme ich. Potom k nim pridáme na drobno nakrájané sušené hríby, ktoré sme pár hodín predtým zaliali vriacou vodou. Pridáme ich bez vody, v ktorej sme ich máčali - tú zatiaľ necháme bokom. Pokoreníme tymianom, pridáme cesnak a vňať, necháme korenia rozvoňať.
  3. Prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme vodu z hríbov, opäť premiešame, časť odparíme. Potom primiešame základnú omáčku (bešamelovú) a prehrejeme. Podávame s cestovinami. Dobrú chuť. :)