Foto: jack
Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik,rýchly a veľmi dobrý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
150 g |
|
80 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Plnka 1: | |
4 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
trošku |
|
|
|
Plnka 2: | |
2 ks |
|
130 g |
|
3 ČL |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Z múky,masla,žítok,cukru a prášku do pečiva a vody vypracujeme cesto.
-
2
Dáme ho na 1 hod. do chladničky. S cestom sa zle pracuje trhá sa, lebo je krehučké. Tak som si pomohla inak.
-
3
Vymastime si tortovú formu s priemerom 25 cm, aj vysypeme múkou. Zoberieme kúsok cesta, vezmeme si strúhadlo a na veľkých slzičkách ho nastrúhame priamo na dno formy. Zoberieme valček a cesto zarovnáme. Potom pripneme bok formy a tiež postupne vyvaľkáme pásy. Oblepíme boky, nemusí byť až hore, stačí do polovičky.
-
4
PLNKA 1: Hrušky olúpeme pokrájame na osminky, zalejeme trochou vody, pridáme cukor, klinčeky, škoricu a krátko povaríme.
-
5
PLNKA 2: Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec rozpustenú čokoládu.
-
6
Cesto popicháme,poukladáme naň hrušky a zalejeme plnkou 2. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Do zlatohneda.
-
7
Dáme vychladiť. Dobrú chuť prajem.
Ďakujem milá Izabelka.
Veru,veru milá Haji,bol to taký adrenalín pri tom ceste že až.2 krát sa mi to potrhalo ako som dávala do formy,čo sa mi nikdy nestalo,ale cesto je krehučkè tak som to vyskúšala s tým strúhaním a je to paráda.Už som to počula,že to tak robia,no nikdy som to neskúšala.A teraz sa mi to pritrafilo.Ďakujem za komentík,ešte peknù sobotu prajem.
Určite môžu.A už máš o robotu menej.Ďakujem za nahliadnutie.
Ďakujem pekne.
Jsi milá, děkuji za přání. Já si vymyslela tzv. "obláčkovou metodu". Vezmeš kousek těsta, v ruce rychle rozťapkáš obláček, vložíš do formy atd až vyčerpáš všechno těsto. Držíš si palce, aby ti to vyšlo, takže je lepší dělat dno a pak boky po sekcích. V případě hodně tučných těst je dobré pracovat jen s částí těsta a část mít raději v lednici. K tomu je třeba pytel trpělivosti a kýbl na nervy. haha Mávám!!
Ďakujem za ďalší dobrý tip.Pri takýchto cestách ich nikdy nie je dosť.
Ďakujem za nahliadnutie.
Ďakujem.
Vďaka za komentík.
Ďakujem sestrička za pekný komentár.
Ďakujem pekne,možno to pôjde aj cez tú fóliu.@Torti čka,ďakujem ti,jasne že môžu byť,prečo nie?
@jack , skús pri príprave cesta dať namiesto vody kyslú smotanu, alebo jogurt, cesto je potom vláčnejšie
Nedopatrením som sa pomýlila, do cesta som dala 2 celé vajíčka, a bolo to dobre: v mise som vyšĺahala vajcia, cukor a Heru do penista, potom som pridala asi polovicu múky a zašĺahala, zvyšnú múku som rukou vmiesila, dala chladiť. S cestom sa potom veĺmi dobre pracovalo, vyvaĺkala som kruh väčší ako forma, vykrojila som potrebnú veĺkosť a boky som vyložila odrezanými okrajmi, nič sa mi nepotrhalo ( možno tak taz aj Ty vyskúšaš ) .
Ďakujem pekne.Potešila si ma veľmi,že si ho vyskúšala.A nabudúce vyskúšam tak ako ty.