Hruškový koláč s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: jack

Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik,rýchly a veľmi dobrý.

30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z múky,masla,žítok,cukru a prášku do pečiva a vody vypracujeme cesto.
  2. Dáme ho na 1 hod. do chladničky. S cestom sa zle pracuje trhá sa, lebo je krehučké. Tak som si pomohla inak.
  3. Vymastime si tortovú formu s priemerom 25 cm, aj vysypeme múkou. Zoberieme kúsok cesta, vezmeme si strúhadlo a na veľkých slzičkách ho nastrúhame priamo na dno formy. Zoberieme valček a cesto zarovnáme. Potom pripneme bok formy a tiež postupne vyvaľkáme pásy. Oblepíme boky, nemusí byť až hore, stačí do polovičky.
  4. PLNKA 1: Hrušky olúpeme pokrájame na osminky, zalejeme trochou vody, pridáme cukor, klinčeky, škoricu a krátko povaríme.
  5. PLNKA 2: Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec rozpustenú čokoládu.
  6. Cesto popicháme,poukladáme naň hrušky a zalejeme plnkou 2. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Do zlatohneda.
  7. Dáme vychladiť. Dobrú chuť prajem.