Tartaletky
Hruškovo-gaštanové tartaletky
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
10 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: Maslo nakrájané na kocky, múku, kakao, cukor a vajce
spolu vypracujeme na cesto, ktoré necháme v chlade odležať aspoň
30 minút.
- Cestom vyplníme formy na tartaletky. Pečieme
pri 180 stupňoch približne 10 minút.
- Dusené hrušky: Maslo popražíme, pridáme doň med a potom očistené hrušky pokrájané na kocky. Podusíme a dochutíme cukrom a smotanou. Odstavíme a pridáme nabobtnanú želatínu, zamiešame.
- Gaštanová plnka: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, pridáme
gaštanové pyré a maslo. Vyšľaháme smotanu a spojíme ju
s pyré. Zmes dáme do menších silikónových foriem veľkosti
foriem na tartaletky a dáme zmraziť.
- Čokoládový krém: Prevaríme smotanu, pridáme
maslo a roztopíme v nej čokoládu. Po vychladnutí
vyšľaháme s mascarpone.
- Upečené tartaletky naplníme hruškami a dáme stuhnúť. Gaštanový krém vyberieme
z formičiek, položíme na tartaletky a na to nastriekame
parížsku čokoládu.
|