Hŕstková polievka

egreska - fotkaegreska, 29. januára 2011
Hŕstková polievka
Foto: egreska

U nás najoblúbenejšia polievka ..fakt !

Suroviny

asi 1/4 sáčku (miešana)
asi 2  - strúčiky
1-2
1
1
1 nasekaná
1




Postup

  1. 1

    Vopred namočenu strukovinu,nakrajany zemiak ,petržlen a mrkvu uvarime do polomäkka asi v litri vody,pridame bujon,koreniny,sol.Na oleji opražime cibulku ,zaprašime hl.mukou,urobime zasmažku,pridame červenu papriku a cesnak,chviločku poprazime(nie dlho),zalejeme studenou vodou a rozmiešame,pridame do polievky a dovarime.Nakoniec pridame majoranku .

  2. 2

    Takuto zmes kupujem...

    Hŕstková polievka  - obrázok 2

Diskusia k receptu

vavan
môžem potvrdiť aj u nás jedna s najobľúbenejších
sovka62
Takú Hŕstku som ešte ani nevidela, ja len pomiešam jednotlivé druhy strukovín a dávam aj krúpky. Možno sú aj v tej zmesi, nie je to vidieť. A polievočka je to naozaj veľmi dobrá.
viera1
Ja pridávam aj kúsok údeného,zásmažku nedávam a je to veľmi sýta polievka.
veronika353
Já jsem taky míchala jednotlivé druhy,ale ta kupovaná směs je fakt moc dobrá.Nejraděj mám z toho fazolky.Tu "Hŕstku" jsem kupovala v Jednotě.
dorisa
Aj ja používam takúto zmes na hrstkovú polievku, dnes som akurát kupovala v tesco, maju aj s krupami. Chystam sa aj ja uvariť takúto polievočku.
tinca
@egreska vôbec som nevedela o tejto zmesi, ale to naše Tesco sa mi vôbec nepáči teda zásobovanie, čo tu varecháči radia skoro nič tam nezoženiem
alexdidi
Takúto zmes som kupila kedysi veľmi, veľmi dávno a nebola som s ňou spokojná. Bola hodne špinavá a fazuľa veľmi tvrdá, nie a nie sa uvariť(a bola namočená)...to ma tak odradilo, že som si radšej miešala sama...možno som vtedy tak trafila, ale už som neskúšala...teraz teda vyskúšam znovu...
egreska
treba pohladat ,maju ju v rôznych obchodoch...ja niekedy pre zmenu vyškvarím aj dobru slaninku s cibulou a potom zasypem mukou a urobím zápražku-zase to dodá trošku inú chuť-to sa bude páčit hlavne chlapom :-))
stenia
Tuto polievku varím aj ja, ale igrediencie si tiež miešam sama lebo fazuľu vopred namačam a krupky davam tie hrubšie lebo manžeľ je ma veľmi rad a inač varím presné tak isto, potvrdzujem aj v mene moich domacich stravnikov že je to vyborna a hlavne zdrava polievka a nahradza bielkoviny v mäse. Odporučam dobrý receptik Egreski.
ejmepb
Práve sme ju dojedli, naposledy som hŕstku kúpila v coopke a je aj s krúpkami.
zitar
Tú zmes tiež poznám a aj z nej robievam polievočku. Je fakt dobrá.
lair
Egreška ma predbehla, práve som chcel pridať recept na túto polievku. Ja ju robím takmer tak isto. Treba dávať pozor na to aby v nej bol dostatok vody, lebo hlavne na druhý deň keď vychladne býva veľmi hustá - strukoviny "popijú" tekutinu.
brigita
Aj ja ju robievam u nás v jednote ju majú vždy, sú tam dva druhy tak striedam. Je naozaj výborná.
magdalenka6989
Ja ju robievam tiez ..raz so zasmazkou a raz bez ..ako kedy ..a chuti tak ci tak ..zasmazku robim na oleji ..osmazim roztlaceny cesnak ..trocha muky a cesvenu papriku ..polievka lepsie chuti vtedy ak je tam ten cesnak ...a tie krupky su tam najlepsie
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
nikdy som ju nerobila, ani som nevedela, že niečo také predávajú. Vyskúšané, vynikajúce.
joel
ja ju varim podobne, ale zasmažku robim na slaninke a niekedy už do hotovej pridam kolieska oparaženej klobásky alebo parku, a ešte som zabudol do prstov sušených húb, oskúšajte, neoľutujete...
modrykamen
Tiež som si dakedy sám namiešal, ale naposledy som kúpil "Hrstku" a nemala chybu, aj vnukom chutila.
bruneta
Tiež ju varím až odkedy som našla tento Tvoj recept. Nemala som tušenie, že to vôbec existuje, lebo v našej rodine sa nič podobné nikdy nevarilo. A veľmi nám chutí všetkým. Vďaka.
evina481
ja robievam tiež s touto zmesou, ale ku konci dávam ešte opraženú slaninku
tigrica63
@alexdidi mam rovnake skusenosti s fazulkou z hrstky. Tiez si kupujem zvlast,nakolko sa fazula v tejto zmesi dost tazko uvari,napriek namacaniu aj tr ihodiny a pritom su uz ostatne strukoviny davno rozvarene. Ale receptik uzasny vzdy to robievam takto dakujem !
atrejkacucu
ja nezahustujem a nezasmazam...je vyborna aj bez toho husta :) radsej mam take dietnejsie polievky bez muky a oleja :)
sazuna
mnam! prave sme ju dojedli, je fakt vynikajuca, od teraz ju zaradujem do jedalnicka, vdaka za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia