Hroznový koláč
Hroznový koláč (fotorecept)
Autor receptu: vlastadorisa
Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré zvyšujú v špajzi.
20 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ovocie, rozoberieme strapce a hrozno umyjeme, následne osušíme.
- Všetky suroviny na cesto zmiešame varechou na lepive cesto, ktorého polovicu preložíme na plech. Na cesto pokladieme bobule hrozna a nakoniec natrieme druhú časť cesta. Zarovnáme.
- Takto pripravený koláč dáme piecť (40 minút
na 180 °C), pekne do zlatova. Či je upečený, vyskúšame špajdľou. Hrozno som nechcela dať na vrch, bála som sa, že by bobule prihoreli a zhorkli.
a zhorkli.
- Po vychladnutí krájame koláčik na porcie, môžeme ho pocukrovať.