Hroznový koláč
	        Hroznový koláč (fotorecept)
	        Autor receptu: vlastadorisa
	         
	        
	        Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré zvyšujú v špajzi.
| 		  
				  	  
				  	20 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Pripravíme si ovocie, rozoberieme strapce a hrozno umyjeme, následne osušíme.
 - Všetky suroviny na cesto zmiešame varechou na lepive cesto, ktorého polovicu preložíme na plech. Na cesto pokladieme bobule hrozna a nakoniec natrieme druhú časť cesta. Zarovnáme. 
 - Takto pripravený koláč dáme piecť (40 minút
na 180 °C), pekne do zlatova. Či je upečený, vyskúšame špajdľou. Hrozno som nechcela dať na vrch, bála som sa, že by bobule prihoreli a zhorkli.
 a zhorkli.
 - Po vychladnutí krájame koláčik na porcie, môžeme ho pocukrovať.