Hroznový koláč

Hroznový koláč (fotorecept)

Autor receptu: vlastadorisa

Keď je úroda ovocia, mením jeho druh v koláči. Pečiem väčšinou zo surovín, ktoré zvyšujú v špajzi.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si ovocie, rozoberieme strapce a hrozno umyjeme, následne osušíme.
  2. Všetky suroviny na cesto zmiešame varechou na lepive cesto, ktorého polovicu preložíme na plech. Na cesto pokladieme bobule hrozna a nakoniec natrieme druhú časť cesta. Zarovnáme.
  3. Takto pripravený koláč dáme piecť (40 minút na 180 °C), pekne do zlatova. Či je upečený, vyskúšame špajdľou. Hrozno som nechcela dať na vrch, bála som sa, že by bobule prihoreli a zhorkli. a zhorkli.
  4. Po vychladnutí krájame koláčik na porcie, môžeme ho pocukrovať.