Hrnčekový tvarohový zákusok s ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Hrnčekové koláče zvládanu aj začiatočníci. Tieto koláče nikdy nesklamú.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (2,5 dcl) |
|
3 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček (vlažná) |
|
1/2 bal. |
|
na vymastenie plechu |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
150 g (alebo Helia) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 citróna |
|
150 ml |
|
Ovocná vrstva: | |
rôzne |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Ingrediencie na cesto.
-
2
Ingrediencie na plnku.
-
3
Vajíčka, kryštálový cukor vymiešame do penista, postupne striedavo pridávame olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajíčkam. Plech (30x40 cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista. Korpus necháme celkom vychladnúť.
-
4
Maslo vymiešame s práškovým, vanilínovým cukrom do hladka, pridáme citrónovú kôru, kyslú smotanu a tvaroh, premiešame. Nanesieme na korpus, ovocie podľa seba nakrájame na plátky poukladáme na tvarohovú plnku. Pripravíme si želatínu podľa návodu.
-
5
Trocha vychladnutou želatínou polejeme ovocie. Dáme do chladničky stuhnúť, dobrú chuť.
Do tortovej formy z polovičnej dávky.