Tvarohový zákusok

Hrnčekový tvarohový zákusok s ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Hrnčekové koláče zvládanu aj začiatočníci. Tieto koláče nikdy nesklamú.

45-50 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto.
  2. Ingrediencie na plnku.
  3. Vajíčka, kryštálový cukor vymiešame do penista, postupne striedavo pridávame olej a vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vajíčkam. Plech (30x40 cm) vymastíme maslom, vysypeme múkou a rovnomerne rozotrieme cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 25-30 do zlatista. Korpus necháme celkom vychladnúť.
  4. Maslo vymiešame s práškovým, vanilínovým cukrom do hladka, pridáme citrónovú kôru, kyslú smotanu a tvaroh, premiešame. Nanesieme na korpus, ovocie podľa seba nakrájame na plátky poukladáme na tvarohovú plnku. Pripravíme si želatínu podľa návodu.
  5. Trocha vychladnutou želatínou polejeme ovocie. Dáme do chladničky stuhnúť, dobrú chuť.